8 Απριλίου 2022

Τα Ωραία της Ημέρας 8.4.2022

Οι Pink Floyd, ύστερα από 30 χρόνια μουσικής «σιωπής», κυκλοφόρησαν ένα νέο τραγούδι για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Φωτογράφοι του National Geographic πωλούν εργα τους για να στηρίξουν την Ουκρανία.

Pink Floyd: Νέο τραγούδι για την Ουκρανία

Οι Pink Floyd, ύστερα από 30 χρόνια μουσικής «σιωπής», κυκλοφόρησαν ένα νέο τραγούδι για να συγκεντρώσουν χρήματα για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. Η έμπνευση τους αντλήθηκε από το τραγούδι ενός Ουκρανού, του Andriy Khlyvnyuk, που εγκατέλειψε μια διεθνή περιοδεία για να πολεμήσει για τη χώρα του και τραυματίστηκε.

Το τραγούδι «Hey Hey, Rise Up» είναι μια ανανεωμένη εκδοχή ενός ύμνου διαμαρτυρίας, του «The Red Viburnum in the Meadow», που γράφτηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τραγουδήθηκε σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης της Ουκρανίας σε όλο τον κόσμο από την εισβολή της Ρωσίας.

Pink Floyd - Hey Hey Rise Up (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox)

Οι Pink Floyd προσέδωσαν τη δική τους ροκ νότα στο τραγούδι, με τον Ντέιβιντ Γκίλμουρ να προσφέρει ένα δυνατό σόλο κιθάρας. Ο τελευταίος στίχος του ύμνου, «Hey, hey, up and joice», ήταν η έμπνευση για τον τίτλο του κομματιού.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ανθρωπιστικό Ταμείο της Ουκρανίας.

Πηγή: Καθημερινή
Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=saEpkcVi1d4

Φωτογράφοι του National Geographic πωλούν εργα τους για να στηρίξουν την Ουκρανία


Αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι, παιδικά φορέματα κρεμασμένα σε μια βεράντα στο Πουέρτο Ρίκο και μαθητές που παίζουν σε σιντριβάνι στο Κίεβο… Οι φωτογράφοι του National Geographic πωλούν εντυπωσιακά έργα τους με στόχο τη συγκέντρωση εσόδων για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Την πώληση έχει αναλάβει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Vital Impacts, ο οποίος στηρίζει ομάδες που προστατεύουν τους ανθρώπους και τους βιότοπους άγριας ζωής.

Τα έργα θα διατίθενται προς πώληση έως τις 20 Απριλίου. Το 100% των εσόδων θα διατεθεί στην Direct Relief, μια ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι τα έσοδα θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. δολάρια.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου