26 Απριλίου 2022

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.4.2022

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης.
 Άνοιξε σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποδοχή των αιτήσεων για την επιδότηση των καυσίμων, η οποία κυμαίνεται από 40 - 55 ευρώ. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ, από σήμερα μέχρι 30.4.2022. Από την 1η.5.2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρωσικό φυσικό αέριο: Προς πλήρη διακοπή της παροχής στην Πολωνία. Την πλήρη διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου προς την Πολωνία προτίθεται να υλοποιήσει από αύριο η Ρωσία. Η είδηση, την οποία μετέδωσε ο πολωνικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Onet.pl, που επικαλέστηκε ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, οδήγησε σε άλμα 17% στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από την PGNiG, τον μεγαλύτερο πάροχο φυσικού αερίου στην πολωνική αγορά. Νωρίτερα, το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι η Πολωνία είχε σταματήσει να παραλαμβάνει αέριο από τον αγωγό Yamal-Europe από νωρίς χθες το πρωί.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σε 4.727 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ενώ ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων ήταν 121. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 41 θάνατοι. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.976 θάνατοι. Παράλληλα, σε 267 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.290.895.

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με πρίγκιπα Κάρολο. Η "ολιστική στρατηγική" που έχει εφαρμόσει το Ίδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης Dumfries και του κτήματος που την περιβάλλει, με στόχο να αναδειχθεί αναλόγως και το κτήμα Τατοΐου, ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης σήμερα το απόγευμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο στην έπαυλη Dumfries House, στη Σκωτία.

Νωρίτερα γράφαμε: Στη Σκωτία ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Σκωτία, κατόπιν πρόσκλησης του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. Κατά τη συνάντηση με τον Διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House για την μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: 
Η Ρωσία σφυροκόπησε την Ουκρανία με πυραύλους, αεροσκάφη και δυνάμεις πυροβολικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 560 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, πυραυλικά συστήματα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 87 διαφορετικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ενώ πύραυλοι και πυρά πυροβολικού χτύπησαν ουκρανικές θέσεις, καταστρέφοντας πυραυλικά συστήματα S-300, ένα σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Tochka U καθώς και πυραυλικά συστήματα BUK-M1 και Osa-AKM.
Ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι εκτίμησε σήμερα ότι δεν υπάρχει επικείμενη απειλή από την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία απορρίπτοντας σχόλια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ως λεονταρισμό. Νωρίτερα ο Λαβρόφ είχε καλέσει τη διεθνή κοινότητα να μην υποτιμά τους σημαντικούς κινδύνους μιας πυρηνικής σύγκρουσης λέγοντας ότι η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ σημαίνει «επί της ουσίας» ότι η Ατλαντική Συμμαχία εμπλέκεται σε έναν πόλεμο δι αντιπροσώπου με τη Ρωσία.
Η Γερμανία θα εγκρίνει την παράδοση στην Ουκρανία αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων “Gepard”, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του κυβερνώντος συνασπισμού, Γιοχάνες Φόγκελ, των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP). 
«Οι θηριωδίες της Ρωσίας στη Μαριούπολη είναι τρομακτικές. Σήμερα, η Ρωσία πραγματοποίησε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στη χαλυβουργία Azovstal, η οποία παραμένει καταφύγιο για πολλούς κατοίκους της Μαριούπολης», σημειώνει το Ουκρανικό ΥΠΕΞ.
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνομιλώντας με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Μόσχα, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Μαριούπολη ως «τραγική». «Η κατάσταση είναι περίπλοκη εκεί και τραγική» είπε. Απευθυνόμενος στον Γκουτέρες, επισήμανε: «Μιλάτε για τους ρωσικούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ότι δεν λειτουργούν. Όχι, σας είπαν ψέματα. Δουλεύουν με το σύστημά μας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Αυξημένη κατά 8,13% η ελληνική οινοπαραγωγή για το 2021. Σε θετικό έδαφος, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, κινήθηκε η ελληνική οινοπαραγωγή για το 2021 σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δημοσιεύει ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). Η περισσότερη ποσότητα αφορά τους οίνους χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη και φτάνει τα 1.627.959 χιλιόλιτρα ή το 65,93% της συνολικής παραγωγής, ακολουθούν οι οίνοι ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) με 415.886 χιλιόλιτρα ή 16,84% της παραγωγής και οι Ποικιλιακοί οίνοι με 222.149 χιλιόλιτρα ή 8,9% της συνολικής παραγωγής. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναζητήσεις από την Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εκτελεστών του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος έπεσε νεκρός χθες Δευτέρα του Πάσχα, στα Σκούρτα Βοιωτίας. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του πολέμου, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας. Οι πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις και επέβαιναν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού. Κατά τη διαφυγή τους οι δύο από τους δράστες -πιθανότατα αυτοί που πυροβόλησαν- αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη μηχανή, την οποία εντόπισαν αργότερα οι αστυνομικοί. kathimerini.gr

Ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκ. δολαρίων. Στην εξαγορά του twitter προχώρησε ο Έλον Μασκ αφού ο όμιλος αποδέχθηκε την προσφορά του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Με βάση τη συμφωνία θα καταβάλει 44 δισεκ. δολάρια για το σύνολο των μετοχών, ενώ οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου