19 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 19.5.2015

(upd) Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση της Κομισιόν με τίτλο «σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» που αποκάλυψε χθες tovima.gr. Το ερώτημα, στην περίπτωση που επαληθεύεται, είναι κατά πόσον η πρόταση της ΕΕ δίνει διέξοδο για "έντιμο συμβιβασμό" της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους.
Σχετική ανάρτηση:
Δίνει διέξοδο για «έντιμο συμβιβασμό» το «σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» της ΕΕ; 


Σε διάψευση ότι υπήρξε παρέμβασή του στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Ελλάδα προέβη την Τρίτη ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, στον απόηχο των δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για συγκεκριμένο σχέδιο της Επιτροπής με στόχο την επίτευξη συμφωνίας. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Γιουνκέρ», τόνισε χαρακτηριστικά από το Στρασβούργο 
kathimerini.gr 

Επιτάχυνση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών ζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά την συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο. Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στην συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τις επόμενες ημέρες στην Σύνοδο Κορυφής στην Ρίγα, ενώ επισήμαναν ότι «ο χρόνος τρέχει». 
kathimerini.gr 

Με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία μόνο από τον ΦΠΑ υπολογίζεται στα 9,5 δισ. ευρώ ετησίως, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην καθιέρωση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην περίπτωση που οι αγοραπωλησίες πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα
Σχετική ανάρτηση: Μειωμένος ΦΠΑ σε αγοραπωλησίες με πλαστικό χρήμα 

Παράταση δέκα ημερών, μέχρι το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να δοθεί στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
tanea.gr 

Σε μεγάλη αύξηση των «κόκκινων» δανείων το πρώτο τρίμηνο οδήγησαν οι προσδοκίες για νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις, τις οποίες καλλιέργησε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξεπέρασαν το 35%, από 34,4% στο τέλος του προηγούμενου έτους.
kathimerini.gr 

«Mονοπώλιο», που πλήττει τους καταναλωτές και την ελληνική οικονομία εν γένει, χαρακτήρισε η Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Παράλληλα έστειλε σαφή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση για την ανάγκη μιας«ανεξάρτητης» ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.
euractiv.gr
Σχετική ανάρτηση: Επίτροπος Ανταγωνισμού: Η Ελλάδα χρειάζεται μια ανεξάρτητη ΡΑΕ 

Τους χάρτες των χερσαίων ερευνών για υδρογονάνθρακες, που προγραμματίζει η Ελλάδα στην Ηπειρο, ζήτησαν τα Τίρανα την περασμένη εβδομάδα, μέσω διαβήματος, θέτοντας με αυτό τον τρόπο θέμα χερσαίων συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας. 
kathimerini.gr 

Κάλεσμα για ρήξη και στάση πληρωμών απευθύνουν 5 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας: oι Γιάννης Μηλιός, Αντώνης Νταβανέλλος, Σόφη Παπαδογιάννη, Πάνος Λάμπρου και Γιώργος Σαπουνάς, την ώρα που η διαπραγμάτευση μπαίνει στην πιο σκληρή της φάση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ σήμερα Τρίτη το απόγευμα.
Σχετική ανάρτηση:
«Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές» προτείνουν 5 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ 


Χρηματιστήριο Αθήνας: Άνοδο (+2,59%) κατέγραψε σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθήνας που έκλεισε στις 846,43 μονάδες. Ο τζίρος ενισχύθηκε και διαμορφώθηκε στα 100,40 εκατ. ευρώ.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου