8 Μαΐου 2015

Τσίπρας: "Το έγκλημα κατά της δημοκρατίας δεν θα έχει σιγαστήρα"

Δήλωση της Ημέρας 8.5.2015

«Το έγκλημα κατά της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε δεν θα έχει σιγαστήρα. Κανείς δεν θα βάλει σιγαστήρα, αν κάποιοι επιχειρήσουν έγκλημα και δολοφονία της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε».
 Το είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή σήμερα, απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η απόφαση για την συμφωνία με τους δανειστές είναι «πολιτικό θέμα βούλησης», και όχι τεχνικό, ενώ σημείωνε με νόημα ότι «η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και δίνει διεξόδους σε λαούς και κυβερνήσεις»... 

Ολόκληρη η φράση του κ. Τσίπρα:
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να επιδείξουν πολιτική βούληση και να προστατεύσουν τη δημοκρατία ως υπέρτατη αξία στο κοινό μας σπίτι, στην Ευρώπη. Αλλιώς ο αδικημένος και ο πληγωμένος δεν θα είναι η ελληνική κυβέρνηση, ο αδικημένος και ο πληγωμένος θα είναι η ίδια η Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη δημοκρατία. Το έγκλημα κατά της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε δεν θα έχει σιγαστήρα. Κανείς δεν θα βάλει σιγαστήρα, αν κάποιοι επιχειρήσουν έγκλημα και δολοφονία της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε», είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: Στοιχεία από naftemporiki.gr 08.05.2015






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα ταυτιζόμαστε με την Δημοκρατία, την Ελλάδα κτλ με καθιερωμένες αξίες. Είναι η σανίδα σωτηρίας. Παλιά πετυχημένη (όχι πάντα) συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή