25 Μαΐου 2015

Hugo Dixon: Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι οι εκλογές

Ο καλύτερος τρόπος για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο και να λήξει πιο ανώδυνα το ελληνικό δράμα, είναι μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία με τους δανειστές και έπειτα προσφυγή εκ νέου στις κάλπες, ώστε να μπορέσει ο Τσίπρας να διώξει τους σκληροπυρηνικούς από το κόμμα του, υποστηρίζει με άρθρο του στο πρακτορείο Reuters, ο Hugo Dixon.  
 
Το βασικό είναι να κλείσει η Αθήνα μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία που θα της εξασφαλίσει ρευστό και θα αποτρέψει μια χρεοκοπία, μια συμφωνία που δεν θα είναι εύκολη δεδομένων των πολλών σημείων στα οποία διαφωνούν Ελλάδα και πιστωτές. 

Αν υποθέσουμε ότι μια τέτοια βραχυπρόθεσμη συμφωνία είναι εφικτή, παραμένουν τρία βασικά ερωτήματα, αναφέρει ο Hugo Dixon
«Θα καταφέρει ο Τσίπρας να πείσει τους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την συμφωνία; 
Πως θα χρηματοδοτηθεί η Αθήνα ενώ εργάζεται το καλοκαίρι για μια πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία με τους πιστωτές της; 
Είναι έτοιμες οι δυο πλευρές-Ελλάδα και πιστωτές- για μια πολυετή συμφωνία που θα απαιτεί και άλλες μεταρρυθμίσεις και πιθανώς πάνω από 50 δισ. σε νέα δάνεια;»

«Μια εκ νέου προσφυγή στις κάλπες θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα», υποστηρίζει ο Dixon, τονίζοντας:

«Οι εκλογές και μια εκ νέου επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένας τρόπος να διώξει ο Τσίπρας τους σκληροπυρηνικούς από το κόμμα. Επιπλέον μια φρέσκια λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας διάσωσης, θα ενέπνεε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους δανειστές σε σχέση με την τήρηση των δεσμεύσεων, οπότε θα ήταν πιο εύκολο να ρέει το χρήμα μελλοντικά. 

Αν ο Αλ. Τσίπρας δεν ζητήσει εκ νέου την λαϊκή ετυμηγορία, δύσκολα θα δείξουν εμπιστοσύνη οι πιστωτές για οτιδήποτε υπόσχεται, αφού θα ανησυχούν ότι απλώς θα λαμβάνει χρήματα χωρίς να εφαρμόσει το πρόγραμμα» καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: www.ethnos.gr
Reuters: Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι οι εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου