13 Μαΐου 2015

Εμπόριο ελπίδας; με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Την Παρασκευή το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» θα υποδεχτεί τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, τη στιγμή που γιατροί, νοσηλευτές, αλλά και ασθενείς στο ογκολογικό νοσοκομείο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του ιδρύματος την τελευταία πενταετία. Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας θα είναι παρών. 

Σύμφωνα με το in.gr, 365 θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικό παραμένουν κενές, με αποτέλεσμα ασθενείς να περιμένουν ακόμα και έξι μήνες για να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία. Η τεράστια έλλειψη προσωπικού έχει ως επακόλουθο να διευρύνονται τα ωράρια των εργαζομένων για να καλυφθούν όλες οι βάρδιες, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου να κάνουν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στηλίτευσε δημόσια το εμπόριο ελπίδας και λειψάνων που έτσι επιχειρείται: «Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που πιστεύουν στις θαυματουργή επενέργεια των λειψάνων, είμαστε μάρτυρες τα τελευταία χρόνια ενός "εμπόριου λειψάνων" κάτι που αναγνωρίζεται και από μέλη της Ιεράς Συνόδου» σχολίασε* ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, το εμπόριο ελπίδας που γίνεται με αφορμή, τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας", «ώστε να το προσκυνήσουν οι ασθενείς συμπολίτες μας», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος. O N. Φίλης σημείωσε, τέλος, την διαφωνία του με την στάση του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένο να αποδοθούν στα λείψανα τιμές αρχηγού κράτους θεωρώντας ότι πρόκειται για «συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό η στάση του Π. Καμμένου, να αποδοθούν στα λείψανα τιμές αρχηγού κράτους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ),Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε** ότι το θρησκευτικό καθήκον του Έλληνα, το οποίο είναι συνυφασμένο και με την Ορθοδοξία, πρέπει να γίνεται σεβαστό και από την Πολιτεία. «Ο ΠΙΣ ως ανώτατο θεσμικό όργανο της Πολιτείας είναι θετικός σε κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα αν αφορά πολύ δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι ασθενείς. Ακόμα και οι γιατροί ζητούν την ενίσχυση μέσα από την πίστη τους» σημειώνει. 

Πηγές: www.avgi.gr και news.in.gr 
* http://www.avgi.gr/article/5529922/n-filis-emporio-leipsanon-eidololatria-kai-mesaionismos-i-metafora-tou-skinomatos-ston-ag-sabba-video-
** http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231407390 
Φωτογραφία: Eurokinissi






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου