21 Μαΐου 2015

Το αληθινό πρόσωπο του Σαίξπηρ

Ξέρουμε το έργο του, όχι όμως και το πρόσωπό του. Τώρα, όμως, ένας ιστορικός ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε το πρώτο αυθεντικό πορτρέτο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ - και, μάλιστα, το μοναδικό για το οποίο ο γνωστός Άγγλος συγγραφέας πόζαρε όσο ζούσε. 

Στο συγκεκριμένο πορτρέτο ο Σαίξπηρ φαίνεται να κρατά ένα φύλλο καλαμποκιού και μία πεταλούδα, σύμβολα των έργων του «Αφροδίτη και Αδωνις» και «Τίτος Ανδρόνικος». Το εντόπισε ο βοτανολόγος και ιστορικός Μαρκ Γκρίφιθς στην πρώτη έκδοση του βιβλίου βοτανολογίας «The Herball». 


Το επίμαχο πορτρέτο δημιουργήθηκε όσο ο γνωστός Άγγλος συγγραφέας ζούσε. Ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ πέθανε στις 3 Μαΐου 1616, ενώ το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1598.


«Πρόκειται για το μόνο γνωστό και αυθεντικό πορτρέτο του μεγαλύτερου συγγραφέα στον κόσμο που φιλοτεχνήθηκε στη διάρκεια της ζωής του» δήλωσε ο Μαρκ Χέτζις, εκδότης του περιοδικού Country Life, το οποίο αποκάλυψε την ύπαρξη του πορτρέτου. «Είναι μια εξαιρετική ανακάλυψη. Μέχρι σήμερα κανείς δεν ήξερε πώς έμοιαζε ο Σαίξπηρ στη διάρκεια της ζωής του», πρόσθεσε.

Πηγή: www.tanea.gr 19.05.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου