11 Μαΐου 2015

Αρχαίο θέατρο Δωδώνης: Συμβολική λειτουργία με μία παράσταση

Την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού να λειτουργήσει συμβολικά, για μία φορά στη διάρκεια του καλοκαιριού, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, ανακοίνωσε ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, κατά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του σε Mουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου.

«Τα μνημεία πρέπει να αποδίδονται προς χρήση, να είναι λειτουργικά και ζωντανά, αλλά πάντα με πολλούς περιορισμούς και πολλή περίσκεψη. Δεν είναι ο εύκολος τρόπος για να αυξήσουμε τον τουρισμό», δήλωσε ο κ. Ξυδάκης μετά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. 


Ο υπουργός δήλωσε ότι το έργο, που έχει ξεκινήσει με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, θα συνεχιστεί με κονδύλια από το νέο κοινοτικό πλαίσιο. Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό χώρο με μεγάλες τεχνικές απαιτήσεις συντήρησης. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία με την ουσιαστική συνδρομή των Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι μελέτησαν, ανέδειξαν το θέατρο και τώρα το παραδίδουν τμηματικά σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα μνημείο της παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς. Ο φάκελος για την ένταξή του στον κατάλογο με τα αντίστοιχα μνημεία της UNESCO είναι έτοιμος και θα προωθηθεί». 

Πηγή: www.naftemporiki.gr
Περισσότερα στο: Συμβολική λειτουργία με μία παράσταση, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Είναι μια πολύ καλή ιδέα να λειτουργήσει όχι μόνο μια φορά αλλά πολλές φορές το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή