24 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 24.5.2015

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία», αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει τα βασικά σημεία για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές. Το κείμενο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία χωρίς καταμέτρηση.
tovima.gr

Αναστολή πληρωμής χρέους και άλλη ΕΡΤ ζητεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόταση, που διατύπωσε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η Πρόεδρος της Βουλής, για αναστολή αποπληρωμής του ελληνικού χρέους επί τουλάχιστον ένα έτος, αποτελεί –ίσως- την ως τώρα σημαντικότερη παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής στα πολιτικά πράγματα, και συνιστά επισήμως πλέον σαφή εναλλακτική ως προς την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική στο πεδίο των διαπραγματεύσεων.
kathimerini.gr 

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξετάσουμε την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς η Αθήνα έχει ήδη υποσχεθεί μεταρρυθμίσεις και πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα, δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ραδιοφωνική συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή. 
tovima.gr 

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Ως τον πλέον σκληρό εκβιασμό που έχει δεχθεί χώρα, χαρακτήρισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, την στάση των εκπροσώπων των «θεσμών» στις διαπραγματεύσεις και διερωτήθηκε αν υπάρχει συνειδητοποίηση της κατάστασης ασφυξίας που προσπαθούν να επιβάλλουν στη χώρα. 
kathimerini.gr 

Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική και θα σηματοδοτούσε την αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα, δηλώνει στο BBC, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει τεράστια βήματα προς την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους και τώρα είναι η σειρά των δανειστών να διανύσουν το τμήμα της διαδρομής που τους αναλογεί. 
ethnos.gr 

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πληροφορία του New York Times Magazine, που θέλει τον έλληνα υπουργό Οικονομικών να ηχογράφησε τις συνομιλίες του Eurogroup στη Ρίγα. Για δεύτερη μέρα ο γερμανικός τύπος σχολιάζει το θέμα. «Ο απαράδεκτος κύριος Βαρουφάκης» επιγράφει η Handelsblatt σχετικό άρθρο και τονίζει ότι τέτοιες πρακτικές επιβαρύνουν το ήδη φορτισμένο κλίμα ανάμεσα στον ίδιο και τους ευρωπαίους συναδέλφους του. 
Deutsche Welle 

«Οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ, αρχής γενομένης από τις 5 μέχρι τις 19 Ιουνίου, είναι 1,6 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».
tanea.gr


Με το Ειδικό βραβείο της επιτροπής του 68ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών βραβεύθηκε ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις πολλών που είχαν πιστέψει στην δύναμη της ταινίας. Μεγάλη διάκριση για τον 42χρονο Ελληνα σκηνοθέτη ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια ζει και εργάζεται στην Αγγλία. 
tovima.gr 

Νεκρός σε τροχαίο ο διάσημος μαθηματικός Τ. ΝαςΕφυγε από τη ζωή μια από τις σπουδαιότερες ιδιοφυΐες των μαθηματικών, ο αμερικανός Τζον Νας, σε ηλικία 86 ετών. Η ιστορία του Τζον Νας έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2001, όταν αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία «Ένας Υπέρχος Άνθρωπος», με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου. 
ethnos.gr 

Eurovision 2015: Ο 28χρονος Σουηδός Μανς Ζελμερλόου και το τραγούδι «Heroes» που μιλούσε για το μπούλινγκ αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του 60ου διαγωνισμού της Eurovision. Το τραγούδι της Σουηδίας συγκέντρωσε 365 βαθμούς έναντι 303 βαθμών που εξασφάλισε το τραγούδι της Ρωσίας A Million Voices, με ερμηνεύτρια την Πωλίνα Γκαγκάριν. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ιταλία με τους Il Volo που ερμήνευσαν το τραγούδι «Grande Amore». Η Ελλάδα με την Μαρία Έλενα Κυριάκου και το One Last Breath κατέλαβε την 19η θέση με 23 βαθμούς. Στην Ελλάδα έδωσαν 10 βαθμούς η Αλβανία, 5 η Αρμενία και 8 βαθμούς η Κύπρος.
kathimerini.gr 

Το 27ο Κύπελλο Ελλάδος κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν το βράδυ του Σαββάτου με 3-1 την Ξάνθη στον 73ο τελικό της διοργάνωσης και πήραν το 17ο νταμπλ στην ιστορία τους. 
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου