10 Μαΐου 2015

«Νέα εποχή» στο Κανάλι της Βουλής!

"Γιατί το κανάλι όλο είναι πια ποτισμένο από την προσωπικότητα της προέδρου της Βουλής" γράφει ο Νίκος Βατόπουλος σε ένα καυστικό άρθρο του στην Καθημερινή. "Δεν είναι μόνο τα σποτάκια για το χρέος - που απολαύσαμε, δεν λέω
- είναι και οι όμορφες επιλογές που δείχνουν την αγάπη και την προσήλωση στην πολυφωνία" συνεχίζει ο ίδιος. 

Μερικά αποσπάσματα από το άρθρο του: 

"Οι απολαύσεις είναι συχνές, ενίοτε και καθημερινές. Εξαρτάται από τις αναμεταδόσεις του Κοινοβουλίου. Πάντως, με την παρούσα σύνθεση, ορισμένες αναμεταδόσεις είναι και αυτές ιδιαίτερα ψυχαγωγικές, ιδίως με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, που συναγωνίζονται στο μένος κατά του «νεοφιλελευθερισμού» (συνήθως διαβάζοντας ή συλλαβίζοντας από χειρόγραφο) ή «κατά των αγορών». Ομορφα είναι". 

"Αυτό που μοιάζει να είναι το καύσιμο του προγράμματος, και προφανώς αυτό που παθιάζει την πρόεδρο της Βουλής, στην οποία το Κανάλι, σύμφωνα με τον νόμο, «υπάγεται απευθείας» (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και με όποιους συνειρμούς μπορεί να γεννήσει), είναι η «κρίση του καπιταλισμού». Η Ελλάδα αυτήν την κρίση την αναδεικνύει στο κοινό, αλλά επειδή δεν έχει γίνει ευρέως αντιληπτό ότι για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο «καπιταλισμός», που ως γνωστόν όπου έχει «επιβληθεί» έχει φέρει φτώχεια και δυστυχία, έχει αποφασιστεί να υπάρχει βομβαρδισμός ενημέρωσης. Λίγος Φιντέλ, λίγος Σλαβόι, λίγο οι σκοτεινές πτυχές του συστήματος και λίγο το αποκρουστικό σχέδιο των αόρατων αγορών, το κοινό ανοίγει τα μάτια του. Κάποια στιγμή θα εκτιμηθεί αυτός ο αγώνας, που, φυσικά, δεν είναι εύκολος όταν «απέναντι» υπάρχει η μνημονιακή προπαγάνδα". 

"Η λέξη «προπαγάνδα» είναι, φυσικά, η κόκκινη γραμμή που έχει επιλέξει το Κανάλι της Βουλής. Γιατί, ως γνωστόν, όλοι πλέον πρέπει να έχουμε μια κόκκινη γραμμή. Και το Κανάλι της Βουλής έχει επιλέξει τη δική του: Ποτέ πια προπαγάνδα". 

Πηγή: www.kathimerini.gr 09.05.2015

Ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Βατόπουλου στο: 
Η «νέα εποχή» στο Κανάλι της Βουλής
Το σκίτσο είναι του Ηλία Δελλογλου.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου