12 Μαΐου 2015

Τι έλεγε ο Αλ. Τσίπρας για το δημοψήφισμα του Γ. Παπανδρέου

Στις 31 Οκτωβρίου 2011 ο τότε πρόεδρος του ΣΥΝ και σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Η επαναφορά της συνέντευξης αυτής έχει σήμερα τη δική της σημασία. 

Μόνο κάποια χαρακτηριστικά σημεία στη συνέχεια, από όσα είχε πει τότε ο Αλέξης Τσίπρας στο Νίκο Χατζηνικολάου, από σχετικό δημοσίευμα στο protagon.gr:

«Έχω την αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός (σ.σ. εννοεί τον Γ. Παπανδρέου) βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και βγάζει από το μανίκι έναν υποτιθέμενο άσσο, και το γνωρίζαμε καιρό και δεν ήταν κάτι καινούργιο για εμάς. Όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες και οι έγκριτες πηγές γνώριζαν και εσείς το έχετε γράψει ότι υπήρχε αυτή η ύστατη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού του για να αποφύγει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Θέλω, λοιπόν, να σας πω ότι πρόκειται για ένα τρικ το οποίο έχει σαν απώτερο στόχο να κερδίσει ο πρωθυπουργός λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία.

»Πρόκειται για ένα τρικ το οποίο έχει σαν στόχο να αποφύγει ο κ. Παπανδρέου την άστατη πτώση. Να αποφύγει δηλαδή το να πάει άμεσα σε εκλογές και να βρεθεί μπροστά στην οργή του λαού και ιδίως του κόσμου τον ψήφισε πριν από δύο χρόνια και του έδωσε 44% και να πάρει ένα ιστορικά χαμηλό και εξευτελιστικό ποσοστό για τον ίδιο και για το κόμμα το οποίο ίδρυσε ο αείμνηστος Α. Παπανδρέου.

»Αυτή η υπεκφυγή συνοδεύεται και από μια απόπειρα ανασυγκρότησης του μετώπου, του μπλοκ του μνημονίου. Δηλαδή, αντί να πάει σε εκλογές ως ΠΑΣΟΚ και να πάρει κάτω από 20%, όπως λένε όλες οι δημοσκοπήσεις, θέλει ενδεχομένως να πάει σε μια αναμέτρηση, αν τα καταφέρει και φτάσει έως εκεί γιατί την τοποθετεί κάποια στιγμή τον Γενάρη, όπου δεν θα υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ, αλλά θα υπάρχει το νέο κόμμα που μας κυβερνά και είναι το κόμμα του μνημονίου. Θέλει δηλαδή να συσπειρώσει σε αυτό το μνημονιακό μπλοκ και άλλες δυνάμεις».

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα μπορείτε να τη δείτε εδώ

Πηγή: www.protagon.gr 12.05.2015
Τι έλεγε ο Αλέξης για το δημοψήφισμα 
Σχετικές αναρτήσεις:
Guardian: Γιατί ο Schaeuble δεν "φοβάται" το δημοψήφισμα
Θετικός ο Σόιμπλε για δημοψήφισμα στην Ελλάδα






yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. "Δάσκαλε πο δίδασκες και όμους δεν κρατούσες" λέει η παροιμία. Ο Τσίπρας όμως δικαιολογείται, γιατί είναι ακόμα μαθητής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 31 Οκτωβρίου του 2011, όταν ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την άποψη να προβεί σε δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη στο ALTER, είπε και κάτι ακόμη: "Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι αν επιχειρήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να θέσει τέτοια διλλήματα, η πραγματική και όχι η υποθετική πτώχευση θα επισυμβεί πολύ πριν φτάσουμε στην κάλπη. Μόνο και μόνο με την πιθανότητα να τεθεί αυτό το δίλλημα και να πάρει απάντηση αρνητική. Άρα, αν είναι έτσι όπως τα λέτε, τότε πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη ζαριά όχι για τον πρωθυπουργό, αλλά για τη χώρα..." Πηγή: zougla.gr
    Σήμερα με την εξαγγελία δημοψηφίσματος από τον ίδια για το ίδιο θέμα λέει τα τελείως αντίθετα! Αξιοπιστία μηδενική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή