11 Μαΐου 2015

Forbes: Χρεοκοπία ή προδοσία των ψηφοφόρων το δίλημμα του Τσίπρα

Το βασικό δίλημμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα είναι εάν θα επιλέξει χρεοκοπία της χώρας του ή θα προδώσει όσους τον ψήφισαν, ξεχνώντας τις «κόκκινες γραμμές» και ακολουθώντας αυτά που του ζητούν οι δανειστές.

Την παραπάνω άποψη εκφράζει ο Tim Worstall, αρθρογράφος του περιοδικού Forbes, ο οποίος υποστηρίζει πως καταφθάνει, πλέον, το τέλος του παιχνιδιού για την Ελλάδα, με δεδομένη την καταβολή δόσης 750 εκατ. δολαρίων στο ΔΝΤ την Τρίτη. 

«Η τρόικα επιμένει η Ελλάδα να προχωρήσει σε μείωση συντάξεων και απελευθέρωση της αγοράς εργασίας (...) δηλαδή δύο θέματα τα οποία δεν μπορεί να αποδεχθεί ένα αριστερό κόμμα. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικά εκλεγμένη και ότι εκλέχθηκε βάσει μίας πλατφόρμας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κινήσεις όπως οι παραπάνω», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Προσθέτει, όμως, ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό το να διαχειρίζεται τα χρήματα των ψηφοφόρων σου και τα χρήματα που σου έχουν δανείσει άλλοι.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει αποφασίσει να αποπληρώσει τους δανειστές της έχει άμεση ανάγκη την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ. Για να το επιτύχει, όμως, - συνεχίζει ο κ. Worstall – θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε κινήσεις αντίθετες από αυτές που υπόσχονταν πριν κατακτήσει την εξουσία.

Ως εκ τούτου είτε οι δανειστές, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να «κάνουν πίσω» σε αυτά που υποστηρίζουν με δεδομένο ότι δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποιος «από Μηχανής Θεός», ο οποίος θα κατορθώσει να... τετραγωνίσει τον κύκλο.

Όσο για τις εναλλακτικές λύσεις που περιλαμβάνουν την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου ή την προκαταβολή κεφαλαίων από τη Ρωσία για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ενεργειακά projects, φαίνεται ότι τίποτε δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Επομένως «κάποιος θα πρέπει να κάνει πίσω», καταλήγει ο αρθρογράφος.

Πηγή: www.newmoney.gr
Forbes: Χρεοκοπία ή προδοσία των ψηφοφόρων το δίλημμα του Τσίπρα






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους το πραγματικό δίλημμα του Αλ. Τσίπρα στο φώς: Πράγατι το δίλημμα είναι εάν θα επιλέξει χρεοκοπία της χώρας ή θα προδώσει όσους τον ψήφισαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή