30 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 30.5.2015

(upd) Πεπεισμένος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία Αθήνας-θεσμών σε σύντομο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
 Σε ερώτηση της εφημερίδας αν «το κόμμα του Τσίπρα και οι Podemos ανήκουν σε αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει 'αριστερά του παρελθόντος'», ο Βαλς απαντά ότι «ο ρόλος του είναι να εφιστά την προσοχή στο να μην γίνονται προεκλογικές υποσχέσεις που δεν μπορούν στη συνέχεια, όταν κανείς κυβερνά, να τηρηθούν. Και με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτείται το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική και η απελπισία των λαών». 
tovima.gr 

Frankfurter Allgemeine: Ακόμα και το ΔΝΤ θεωρεί πλέον ότι ένα Grexit δεν θα ήταν το τέλος της νομισματικής ένωσης. Κι όμως, δεν πρόκειται να γίνει (το Grexit), διότι κανείς ευρωπαίος ηγέτης δεν θέλει να θεωρηθεί υπεύθυνος γι αυτό. Επομένως θα εξακολουθεί να προκρίνεται μία ʻπολιτική λύσηʼ, ενώ η ΕΚΤ θα αγοράζει ακόμη περισσότερο χρόνο, τυπώνοντας χρήμα». Σχετική ανάρτηση: Frankfurter Allgemeine: «Πολιτική λύση» για την Αθήνα; 

«Είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών σε αυτές τις συνομιλίες να επιλύσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλες οι πλευρές θα καθίσουν με καλή πίστη και θα καταλήξουν σε συμφωνία που θα ικανοποιεί τις ανησυχίες τους. 
ethnos.gr 

Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι προγραμματισμένο να λήξει, και θα λήξει, στις 30 Ιουνίου, δήλωσε χθες Παρασκευή – μετά τη λήξη της συνόδου του G7 στη Δρέσδη – ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Όταν είσαι μέλος μιας συμμαχίας πρέπει να συνεργάζεσαι με τους εταίρους». Η ευρωζώνη «δεν είναι γάμος από έρωτα», προσέθεσε. 
skai.gr 

«Μόνο μια πολιτική διαπραγμάτευση θα δώσει το σήμα ότι μπορούμε να πάμε σε συμφωνία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας ότι «σε ό,τι μας αφορά εμείς έχουμε κάνει τα εκατό βήματα». Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε λύση και συμφωνία», η οποία, όπως ανέφερε, θα είναι είναι «έντιμη, καθαρή, διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη».
kathimerini.gr 


Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης φαίνεται ότι προκαλεί η επιλογή της Έλενας Παναρίτη στη θέση της νέας εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία από τον Ιούνιο μένει κενή λόγω της αποχώρησης του σημερινού εκπρόσωπου Θάνου Κατσάμπα. 
tovima.gr 

Χωρίς προβλήματα θα διεξαχθούν οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αφού η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) μετά την συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, στην Βουλή, ανέστειλε την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία της. 
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου