25 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 25.5.2015

(upd) Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης και δόθηκαν κατευθύνσεις από τον πρωθυπουργό για το τι διεκδικεί η ελληνική πλευρά στην επανάληψη του Brussels Group την Τρίτη. Τα αιτήματα της Ελλάδας αφορούν το τρίπτυχο ρευστότητα-χρηματοδοτικό κενό-χρέος και ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων. Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως "Ανυπόστατα, κακόβουλα" σενάρια τα περί επιβολής ελέγχου κεφαλαίων.
kathimerini.gr 

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν επαρκούν για να διασφαλίσουν πλεόνασμα στον προϋπολογισμό φέτος. 
kathimerini.gr 

Ο καλύτερος τρόπος για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο και να λήξει πιο ανώδυνα το ελληνικό δράμα, είναι μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία με τους δανειστές και έπειτα προσφυγή εκ νέου στις κάλπες, ώστε να μπορέσει ο Τσίπρας να διώξει τους σκληροπυρηνικούς από το κόμμα του και να επαναδιαπραγματευτεί στη συνέχεια μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, υποστηρίζει με άρθρο του στο πρακτορείο Reuters, ο Hugo Dixon.
Σχετική ανάρτηση: Hugo Dixon: Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι οι εκλογές 

Αυξημένη κατά 45,6% στις 1.728 χιλ. ταξιδιώτες ήταν η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2015, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. 
naftemporiki.gr 

Το διορισμό του Γιώργου Μιχελή ως νέου προέδρου του ΤΧΣ, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Χρήστου Σκλαβούνη, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών με σχετική ανακοίνωση στη Διαύγεια. 
kathimerini.gr 

Λουκέτο βάζει το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά, έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας. Οι προσπάθειες για μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα (κος Δουζόγλου) με στόχο την συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία του δεν απέδωσαν. Η αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το ιστορικό ξενοδοχείο να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε.
ethnos.gr 

Πολωνία: Ο συντηρητικός Αντρέι Ντούντα ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών στην Πολωνία με ποσοστό 51,55% των ψήφων, έναντι ποσοστού 48,45% που συγκέντρωσε ο Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από την εθνική εκλογική επιτροπή. 
kathimerini.gr 

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ πολλοί άλλοι αγνοούνται μετά το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου από το βόρειο Μεξικό, στην πόλη Σιουδάδ Ακούνια, πολύ κοντά στα σύνορα με το Τέξας. Περίπου 300 σπίτια καταστράφηκαν από τον ανεμοστρόβιλο. 
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου