2 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 2.6.2015

(upd) Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ των Θεσμών, σχετικά με το κείμενο της τελικής πρότασης που θα κάνουν προς την Ελλάδα. Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στην Αθήνα την Τετάρτη. Στη συνέχεια οι εταίροι περιμένουν μία γρήγορη απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση, δεδομένου ότι το έγγραφο-πρόταση της Αθήνας, που στάλθηκε χθες το βράδυ, θεωρείται από τους δανειστές ως "μάλλον ασαφές και όχι τόσο επεξεργασμένο όσο αυτό των Θεσμών". Σχετική ανάρτηση: Έτοιμη η τελική πρόταση των Θεσμών για συμφωνία με την Ελλάδα

«Η Ελλάδα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ρεαλιστικές. Έχουμε κάνει δύσκολες παραχωρήσεις και καταθέσαμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση που η αποδοχή του θα σηματοδοτήσει το τέλος των σεναρίων διαίρεσης της Ευρώπης» αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε αμέσως μετά την ολοκήρωση της επίσκεψής του στο υπουργείο Παιδείας. 
ethnos.gr 

«Αυτές τις ώρες» γράφεται το κείμενο συμφωνίας των πέντε στο Βερολίνο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Capital.gr. Το κείμενο αυτό «καταγράφει τα σημεία σύγκλισης, όπως και τα 2 – 3 σημεία στα οποία παραμένουν οι αποκλίσεις, αλλά στη χθεσινή συζήτηση διαμορφώθηκαν οι προοπτικές υπέρβασης των αποκλίσεων αυτών...». 
Capital.gr 

Έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις ανά πάσα στιγμή δηλώνει η Αθήνα, που τελεί σε κατάσταση αναμονής έναντι των εταίρων. Διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, δηλώνουν ότι δεν έχει φθάσει στα χέρια του κάποια πρόταση την άλλη πλευρά και ότι ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος άλλος Έλληνας αξιωματούχος συνομίλησε τηλεφωνικά με εκπρόσωπο των δανειστών. 
kathimerini.gr 

Τελευταία προσφορά στην Ελλάδα. Οι πιστωτές βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο της Αθήνας επειδή δεν σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, μεταδίδει το dpa. Γερμανοί αναλυτές δεν αποκλείουν καταιγιστικές εξελίξεις και επίτευξης συμφωνίας.
Deutsche Welle 

«Μια τελευταία προσφορά για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος της Die Welt, αλλά και της Die Zeit και της οικονομικής Handelsblatt. «Η Μέρκελ ολοκλήρωσε τη νυχτερινή σύνοδο κορυφής της τελευταίας ευκαιρίας», τιτλοφορείται η Frankfurter Allgemeine, ενώ η Suddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν «Μια τελευταία πρόταση». 
tovima.gr 

Πρωινό μήνυμα μέσω Twitter του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη: «Tώρα που κορυφώνεται η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είναι η ώρα των ηγετών κ της συλλογικής ευθύνης. Δεν χωρούν τελεσίγραφα, από πουθενά». 

Επιδεινώθηκε εκ νέου τον Μάιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε στις 91,4 (από 92,7) μονάδες, στη χαμηλότερη επίδοση από τον Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας που εκπονεί το ΙΟΒΕ. 
kathimerini.gr 

Κίνα: Βυθίστηκε επιβατικό πλοίο με 458 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους τουρίστες, στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο αρχικός αριθμός των διασωθέντων ανέβηκε στους 20. Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν και ανακρίνουν τον καπετάνιο και επικεφαλής μηχανικό του πλοίου. 
kathimerini.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου