7 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 7.6.2015

Σύνοδος G7: Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της θα βρεθούν ψηλά στη Σύνοδο των Ηγετών του G7 που ξεκινά σήμερα στη Γερμανία, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έτοιμο να θέσει το ζήτημα τόσο στην καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ όσο και στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Το μήνυμα του προέδρου Ομπάμα θα είναι ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν διαλλακτικότητα και να μην εμπλακούν σε επικίνδυνα παιχνίδια, αλλά να ολοκληρώσουν τη συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.
kathimerini.gr 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη της Συνόδου G7 ότι η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να παρέχει μια λίστα με εναλλακτικές μεταρρυθμίσεις, αφότου απέρριψε τις απαιτήσεις των δανειστών. «Ο φίλος μου, Αλέξης Τσίπρας, είχε υποσχεθεί ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα είχε παρουσιάσει μια δεύτερη εναλλακτική πρόταση, την οποία ουδέποτε έλαβα», δήλωσε ο Γιούνκερ. 
kathimerini.gr 

Νέα τριμερής συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ αναμένεται την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, όπως συμφωνήθηκε στην τηλεδιάσκεψη διάρκειας μισής ώρας που είχαν το βράδυ του Σαββάτου. 
ethnos.gr

Η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, το Σάββατο, στο 10ο συνέδριο δήλωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος, όχι, όμως, και από την πολιτική. Η ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει την άλλη Κυριακή 14 Ιουνίου. 
tanea.gr 

«Η Ε.Ε. είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε έναν συμβιβασμό με την ελληνική κυβέρνηση», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag» και προσθέτει ότι οι δανειστές έχουν ήδη κάνει υποχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις. Σημειώνει ακόμα ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδεχτούν το γεγονός ότι δεν είναι υπόλογοι μόνο απέναντι στους ψηφοφόρους τους αλλά ότι έχουν ευθύνη απέναντι στη χώρα και την Ε.Ε. 
kathimerini.gr 

Επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκαψαν κάδους απορριμμάτων και πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις. 
tovima.gr 

Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis σήμερα. Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 37,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 17,7%, το Ποτάμι με 6,1%, η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,3%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και το ΠΑΣΟΚ με 2,9%. Το 47% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δεχθεί την πρόταση των δανειστών, ενώ το 35% δηλώνει πως η πρόταση αυτή πρέπει να απορριφθεί. Σε κάθε περίπτωση, το 79% τάσσεται υπέρ του ευρώ, ενώ μόνον το 19% προκρίνει τη λύση της επιστροφής στη δραχμή. 
avgi.gr

Κύπρος: «Σημαντικό ορόσημο» στη μετάβαση της Κύπρου από τη φάση έρευνας υδρογονανθράκων σε αυτή της εκμετάλλευσης χαρακτηρίζει το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας την κήρυξη από τις εταιρείες Noble Energy, Delek και Avner ως εμπορεύσιμου του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ.
naftemporiki.gr 

Τουρκία: Άνοιξαν στις 8 το πρωί της Κυριακής τα εκλογικά κέντρα στην Τουρκία για τις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες το ισλαμο-συντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) που είναι στην εξουσία τα τελευταία 13 χρόνια ελπίζει να κερδίσει προκειμένου να ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
tovima.gr 

Η Μπαρτσελόνα Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κέρδισε δίκαια 3-1 τη Γιουβέντους στον τελικό του Champions League που έγινε στο Βερολίνο χθες αργά το βράδυ.
Σχετική ανάρτηση: Η Μπαρτσελόνα Πρωταθλήτρια Ευρώπης






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου