9 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 9.7.2015

(upd2) Πακέτο μέτρων 10-12 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα δάνειο έως 51 δισ. Βελτιωμένο και ενισχυμένο «πακέτο» μέτρων ύψους 10-12 δισ. ευρώ, ουσιαστικότερες και αποτελεσματικότερες μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της άμεσης απόδοσης εσόδων στα κρατικά ταμεία, αλλά κυρίως ενίσχυσης της αναπτυξιακής τροχιάς της οικονομίας
που θα συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων και την καταπολέμηση της ανεργίας αναμένεται να παρουσιάσει μέχρι αύριο το πρωί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους θεσμούς, με στόχο να ανάψουν το πράσινο φως στους 28 ηγέτες την Κυριακή για να κρατήσουν την Ελλάδα στη Ζώνη του Ευρώ.
naftemporiki.gr 

«Θέλω να πάω σε λύση... Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία» φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, που ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία, το κείμενο της συμφωνίας που αποστέλλει η κυβέρνηση στους εταίρους.
skai.gr 


Με τη μορφή κατεπείγοντος στη Βουλή η συμφωνία για τα μέτρα. Κατατέθηκε στις αρχές της Ευρωζώνης - Στη συνέχεια στη δημοσιότητα τα κυριότερα σημεία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο - Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο το σχέδιο-πρόταση που θα δοθεί στους δανειστές - Η συζήτηση θα γίνει την Παρασκευή.
tovima.gr

Φεύγουν οι ΑΝΕΛ, έρχεται το Ποτάμι; Λόγω της άρνησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να συνυπογράψουν νέα σκληρά μέτρα, ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται σε αλλαγή του κυβερνητικού του εταίρου, υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της η γερμανική Bild.
Deutsche Welle 
Σημειώνεται ότι το σχετικό δημοσίευμα διαψεύστηκε από εκπρόσωπο του Ποταμιού. 

Μοσκοβισί: «Η Αθήνα έχει μόνο ένα βέλος στη φαρέτρα της. Αυτό σημαίνει ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τους πιστωτές. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν πράξει σωστά, τότε το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα θα χαθούν», αναφέρει ο Πιερ Μοσκοβισί σε κείμενό του το οποίο ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα. 

kathimerini.gr 

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έστειλε το απόγευμα της Τετάρτης επιστολή προς την Επιτροπή και την ΕΚΤ με την οποία τους ζητά να εκτιμήσουν το ελληνικό αίτημα για νέο δανειακό πρόγραμμα που ζήτησε η Αθήνα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Ένα από τα ζητήματα που θα εξεταστούν είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους.
tovima.gr 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα στη διάρκεια επίσκεψής της στην πρωτεύουσα της Βοσνίας Σαράγεβο πως ένα «κούρεμα» των ευρωπαϊκών δανείων προς την Ελλάδα είναι εκτός συζήτησης. «Eχω δηλώσει πως ένα κλασικό κούρεμα είναι για μένα εκτός συζήτησης και αυτό δεν έχει αλλάξει από χθες μέχρι σήμερα», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
kathimerini.gr 

Η Αθήνα πρέπει να προτείνει ρεαλιστικές προτάσεις και οι δανειστές πρέπει να προτείνουν ρεαλιστική λύση για την βιωσιμότητα του χρέους, δήλωσε απο το Λουξεμβούργο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος επικοινώνησε την Πέμπτη με τον ελληνα πρωθυπουργό.
kathimerini.gr 

“Το ΔΝΤ έχει δίκιο όταν λέει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς «κούρεμα», παραδέχθηκε ο Β. Σόιμπλε, αλλά οι κανόνες της Ευρωζώνης δεν το επιτρέπουν. 
avgi.gr

Αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να αποτραπεί πλέον η χρεοκοπία της Ελλάδας εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι. 
kathimerini.gr 

Η Ελλάδα είναι ένα μικρός μέρος της παγκόσμιας οικονομίας και ενδεχόμενη έξοδός της από την Ευρωζώνη αναμένεται να έχει μικρό αντίκτυπο στον υπόλοιπο κόσμο, ανέφερε την Πέμπτη ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ. 
kathimerini.gr 

Παράταση της τραπεζικής αργίας μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιουλίου προβλέπει η νέα σχετική υπουργική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες. Το όριο αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ. Παράλληλα με τη νέα απόφαση δίνεται στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων η δυνατότητα να πάρουν άλλα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους. Επιπλέον η νέα απόφαση θέτει όριο μέχρι 1000 ευρώ ανα ταξιδιώτη, στο ποσό που μπορεί να μεταφέρει ένας Έλληνας πολίτης σε μετρητά για τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της υπουργικής απόφασης για τις τράπεζες. 
tovima.gr 

Υπέρτατος νόμος το δίκιο των ανθρώπων. Με τον μύθο της τραγωδίας "Αντιγόνη" απάντησε ο πρωθυπουργός στις αξιώσεις της συντηρητικής πτέρυγας του Ευρωκοινοβουλίου, που εν πολλοίς εκπορεύτηκαν από τους Γερμανούς ομοϊδεάτες του κ. Σόιμπλε, για πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών εκ μέρους της Ελλάδας...
avgi.gr

Εκκληση στον πρωθυπουργό και στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να τιμήσουν στην πράξη τη δέσμευσή τους για παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη απεύθυναν, με κοινή δήλωσή τους, οι παραγωγικοί φορείς της χώρας, επισημαίνοντας ότι κανένα άλλο σενάριο δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της πατρίδας μας. 
kathimerini.gr 

Τετρασέλιδη επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσω της οποίας τον καλεί μεταξύ άλλων να απέχει από δηλώσεις με «υπονοούμενα» για τιμωρία του ελληνικού λαού και «αυθαίρετες και λανθασμένες ερμηνείες», απέστειλε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την επιστολή της η κ. Κωνσταντοπούλου συνοδεύει με αντίγραφο του προκαταρκτικού πορίσματος της Επιτροπής που έχει συστήσει, με την παράλληλη σημείωση: «Η Επιτροπή έκρινε πως το ελληνικό χρέος είναι αθέμιτο, παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο».
kathimerini.gr 

Συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα. Απαιτούμε να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για άμεση και δίκαιη συμφωνία, που δεν θα πλήττει τους ασθενέστερους και θα ξαναβάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή της χώρας, που τώρα αιμορραγεί. Ο χρόνος που χάθηκε μας κόστισε ήδη πολλά» αναφέρουν οι επικεφαλής της κίνησης. Παράλληλα συγκέντρωση αντιεξουσιαστών διοργανώνεται στα Προπύλαια. 
tovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου