13 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 13.7.2015

Επιτέλους συμφωνία! Μετά από 31 ώρες διαπραγματεύσεων, από το Σάββατο μέχρι σήμερα στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης και ύστερα από έξι μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, Ελλάδα και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία. 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Μνημονίου και η απόφαση της Συνόδου Κορυφής:
Σχετική ανάρτηση:
Τα βασικά χαρακτηριστικά του Μνημονίου 3 - Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής

Τι δήλωσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες μετά τη συμφωνία:
Σχετική ανάρτηση: Επιτέλους Συμφωνία! στη Σύνοδο Κορυφής 

"Η σημερινή συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, σε ανακοίνωσή του. Η συμφωνία αυτή είναι "προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας", πρόσθεσε ο ίδιος.
avgi.gr

Η ΕΚΤ θα αυξήσει τις επόμενες μέρες το όριο του ELA (εφ όσον ψηφιστούν κανονικά τα μέτρα) ώστε να διασφαλιστεί ότι τα ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά, στο πλαίσιο των περιορισμών, το επόμενο διάστημα. 
kathimerini.gr 

Ισχυρή αποκλιμάκωση καταγράφουν στις διεθνείς πλατφόρμες τα ελληνικά ομόλογα μετά την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής. 
kathimerini.gr 

Με τον Πάνο Καμμένο συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος είπε: "Εχθές ο Πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας και άλλων χωρών... Ο πρωθυπουργός απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό έφτασε στο σημείο να κάνει μια συμφωνία. Ξεκαθαρίσω ότι αυτή η συμφωνία είναι πέρα από αυτό που είχαμε συμφωνήσει... Σε αυτή τη συμφωνία που μιλάει για 50 δισ. εγγυήσεις, για νόμους που οδηγούν σε κατασχέσεις σπιτιών δεν συναινούμε. Οι εταίροι ήθελαν να σπάσει ο κυβερνητικός συνασπισμός. Θα μείνουμε στον συνασπισμό. Αλλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στη νέα συμφωνία". 
tovima.gr

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τόσο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλης, που ψήφισαν «παρών» στην εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αλλά και οι βουλευτές που κινούνται στον ίδιο χώρο, δεν θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία, ενώ αφήνεται στην διακριτική ευχέρεια του καθένα να επιλέξει πώς θα εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτήν, αν δηλαδή θα ψηφίσει «όχι», ή «παρών», ή θα απέχει από την ψηφοφορία. 
tovima.gr 

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. Η επιστολή παραίτησης του κ. Χουντή προς την πρόεδρο της Βουλής, ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια. Ο κ. Χουντής που είναι και υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και αναμένεται να αναλάβει το αξίωμά του στην Ευρωβουλή, μετά την παραίτηση του Μανώλη Γλέζου. Τη θέση του Ν. Χουντή στη Βουλή θα καταλάβει ο Γ.Κυρίτσης. 
ethnos.gr 

Ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δεν γνώριζε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα κατέθετε στις Βρυξέλλες την επίμαχη πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας στο σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ.
Deutsche Welle






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου