10 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 10.9.2015

(upd) Ντιμπέιτ: Τρεις ώρες χωρίς απαντήσεις. Σε τρίωρη επανάληψη προεκλογικών θέσεων και συνθημάτων εξελίχθηκε η χθεσινή τηλεμαχία των επτά πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι απέφυγαν να απαντήσουν ευθέως στα ερωτήματα που τους τέθηκαν. 
kathimerini.gr 

Άνευρο το ντιμπέιτ. Οι μονόλογοι των αρχηγών. Μια κολοβή συζήτηση, στην οποία όλα κάπως άρχιζαν αλλά στο τέλος τίποτα δεν ολοκληρωνόταν.
tovima.gr

Ντιμπέιτ, Σχετική ανάρτηση: Debate: Σχόλια στο twitter με χιούμορ

Reuters: Τον Οκτώβριο η πρώτη αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων. Οι πιστωτές της Ελλάδας αναμένουν ότι η πρώτη αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το τελευταίο πρόγραμμα για τη χώρα θα αρχίσει τον Οκτώβριο, οπότε θα γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις και θα ανοίξει ο δρόμος για μια συζήτηση με την Αθήνα για την αναδιάρθρωση του χρέους, ανέφεραν αξιωματούχοι της ευρωζώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 
kathimerini.gr 

Χριστοδουλάκης: «Χρειάζεται επενδυτικό άλμα για να βρεθούν κεφάλαια». Πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο να συμμετάσχει δυναμικά στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η χώρα τα επόμενα χρόνια και έως το 2020, για την πραγματοποίηση επενδύσεων της τάξης έως και 100 δισ. ευρώ, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση διαλόγου που διοργάνωσαν το ΕΒΕΑ και ο ΣΕΒ με τη συμμετοχή του ΣΕΤΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. 
tovima.gr 

Τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, από αύριο μέχρι και την Κυριακή, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 
capital.gr 

Την τροποποίηση του κανονισμού του Δουβλίνου για το θέμα των αιτούντων άσυλο ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σημερινή έγκριση κοινής πρότασης ψηφίσματος «για μετανάστες και πρόσφυγες στην Ευρώπη», που υπέβαλαν τέσσερις πολιτικές ομάδες: Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι. Με το ψήφισμα οι ευρωβουλευτές ζητούν, μεταξύ άλλων, την τροποποίηση του κανονισμού του Δουβλίνου, με σκοπό να περιληφθεί «μια μόνιμη και δεσμευτική ποσόστωση κατανομής των αιτούντων άσυλο μεταξύ των 28 κρατών-μελών. 
tovima.gr 

Σε εκταμίευση 11 εκατομμυρίων ευρώ ως έκτακτη χρηματοδότηση αστυνομίας, λιμενικού και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Κομισιόν ενέκρινε κατά το ήμισυ, το αίτημα των ελληνικών αρχών για χρηματοδότηση με 21 εκατ. ευρώ.
kathimerini.gr 

Για «Νύχτα των Κρυστάλλων» στην Τουρκία του Ερντογάν κάνει λόγο το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, το τρίτο μεγαλύτερο της χώρας, ύστερα από την πυρπόληση γραφείων του και τις βίαιες επιθέσεις Τούρκων εθνικιστών εναντίον Κούρδων σε πολλές πόλεις. 
kathimerini.gr 

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, βρίσκονται σήμερα, Πέμπτη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο προεδρος των ΑΝΕΛΠάνος Καμμένος. 
tovima.gr 

Από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνουν με σύστημα «ηλεκτρονικής» προεγγραφής οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα Επαγγελματικά Λύκεια (Ομάδα Α' και Β'). 
tovima.gr 

Ουκρανία: Σε διασταυρούμενα πυρά βρίσκεται ο φιλοδυτικός πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Από τη μια πλευρά έχει τους φιλορώσους αυτονομιστές και τον εμφύλιο που μπορεί να ξεσπάσει πάλι, ανά πάσα στιγμή, στην Ανατολική Ουκρανία. Και από την άλλη τους ακροδεξιούς εθνικιστές του Κιέβου, που έχουν εξαγριωθεί από την αυτονομία που πρέπει να δώσει η κυβέρνηση σε αυτά τα ανατολικά εδάφη (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ). Η κατάσταση είναι και πάλι εύφλευκτη. 
tovima.gr 

Στα «σκουπίδια» της S&P η Βραζιλία. Παρά τον αγώνα της Μπραζίλια να διατηρήσει το αξιόχρεο που κέρδισε το 2008, ο οίκος Standard & Poor’ κατέβασε την πιστοληπτική αξιολόγηση σε βαθμίδα «σκουπιδιών», εν μέσω πολικών διαιρέσεων για τη δημοσιονομική πολιτική στη χώρα, η οποία βρίσκεται σε καθαρά υφεσιακή πορεία. 
skai.gr 

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 
kathimerini.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου