9 Σεπτεμβρίου 2015

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες!

Αίσθηση προκάλεσε και πάλι η δήλωση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου: «Πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες. Οι Σύροι που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά, κάνουν τζίρο απίστευτο,
έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να τους ζητούν λεφτά για να τους φορτίσουν τα κινητά τους» δήλωσε στον ιστότοπο ΤhePressProject, αναφερόμενη στις οικονομικές διαστάσεις του προσφυγικού προβλήματος στις τοπικές κοινωνίες. 

«Η επίσημη πολιτική της ΕE είναι η Ευρώπη-φρούριο. Όμως αυτή η πολιτική ξεπεράστηκε. Ήταν έτσι, όσο τα κύματα ήταν μεταναστευτικά. Τώρα με τους πρόσφυγες υπάρχουν διεθνείς συνθήκες. »Είναι πάρα πολλοί για να τους κλείσεις τα σύνορα. Πρέπει ή να τους σκοτώσεις στα χερσαία σύνορα ή να τους πνίξεις στη Μεσόγειο. Εμείς επιλέξαμε να τους υποδεχτούμε», ανέφερε η πρώην υπουργός.

«Έγινε σεισμός 8 Ρίχτερ και εμείς ως κράτος ήμαστε προετοιμασμένοι για σεισμό 4 Ρίχτερ. Υπήρχε σχέδιο, το οποίο συζητήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ. Έλεγαν ότι θα πάνε να κάψουν τα δουλεμπορικά σκάφη ώστε να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που συγκεντρώνονταν στη Λιβύη. Διαφωνήσαμε. Ζητήσαμε να αποτραπεί αυτή η απόφαση, διότι για τη χώρα μας θα σήμαινε ότι θα γίνει κόλαση. »Εντυπωσίασε η παρέμβασή μας, ένα είδος βέτο σε ένα συμβούλιο, όπου συνήθως επικρατεί η συναίνεση», είπε η Τ. Χριστοδουλοπούλου. «Το πρώτο καθήκον που έχουμε είναι η διάσωση. Δεν μπαίνει δίλημμα εκεί», σημείωσε σχετικά με τη πολιτική οδηγία προς τις Λιμενικές Αρχές.

Ως προς την κριτική που δέχεται ότι έδωσε σήμα για την εισροή προσφύγων, απάντησε σε αιχμηρό ύφος: «Έκανα πολλά νεύματα, που τα μετέδωσα στον Ρέντσι και τελικά στη Μέρκελ… Αυτή τους έφερε». «Έγινε η μεταφυσική ερμηνεία ότι η Ελλάδα έκανε το νεύμα ‘ελάτε όλοι εδώ‘. Διακίνησαν ότι κάναμε το σήμα και ήρθαν. Στην πραγματικότητα, δυνάμωσε το ISIS στη Συρία, έχασαν κάθε ελπίδα και άρχισαν να αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης. 


Αντιδράσεις: Όπως ήταν αναμενόμενο οι παραπάνω δηλώσεις, ότι τα νησιά «πλουτίσαν από τους πρόσφυγες», προκάλεσαν αντιδράσεις. Ειδικότερα η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Δυστυχώς η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου που επί επτά μήνες απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις της και την άγνοια της. Προκαλεί γιατί με τους ισχυρισμούς της περί εκμετάλλευσης των πλούσιων Σύρων προσφύγων προσβάλλει συλλήβδην τους Έλληνες και ειδικά τους νησιώτες. Και η άποψη της είναι διπλά εξοργιστική καθώς όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί οι νησιώτες που η πρώην υπουργός χλευάζει δίνουν ουσιαστικά μόνοι τους τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και τη δίνουν μόνοι τους, γιατί η κα Χριστοδουλοπούλου και οι σύντροφοι της αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανοι να οργανώσουν τις κρατικές υπηρεσίες και να δημιουργήσουν τις στοιχειώδεις κρατικές δομές...».

Πηγή: www.thepressproject.gr 
Ολόκληρη η συνέντευξη στο:
http://www.thepressproject.gr/article/81120/Xristodoulopoulou-O-SURIZA-den-egine-mnimoniako-komma






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου