25 Σεπτεμβρίου 2015

Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί μόνο την βασική σύνταξη

«Η κυβέρνηση με βάση το τρίτο μνημόνιο, το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι τη βασική σύνταξη και όχι την κατώτατη» δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος, σχετικά με το ασφαλιστικό, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» .

Όπως ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος «η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι δεδομένη στις επικουρικές συντάξεις» και συνέχισε λέγοντας πως «είναι σκληρές οι ρήτρες που διέφυγαν της διαπραγματευτικής ομάδας, διότι οι δανειστές θέλουν οι μισοί Έλληνες να μην παίρνουν σύνταξη και οι άλλοι μισοί να παίρνουν επίδομα σύνταξης».

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση των συντάξεων και κάτω από τα 1.000 ευρώ, αναφερόμενος προφανώς στο δημοσίευμα της Καθημερινής όπου γίνεται λόγος για "κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, που μεσοσταθμικά θα προσεγγίζουν και ίσως να ξεπερνούν το 11%"*, καθώς και στις δηλώσεις τους υπουργού στον realfm 97.8. ότι "αν χρειαστεί ψαλίδισμα, αυτό θα πέσει μόνο στις μεγάλες συντάξεις"**.

Υπενθυμίζεται ότι την επίσπευση των διαδικασιών της «επιτροπής σοφών», για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είχε εξαγγείλει κατά την παράδοση και παραλαβή καθηκόντων στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος. «Επισπεύδεται η μεταρρύθμιση του άνισου, άδικου και κατακερματισμένου ασφαλιστικού συστήματος» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Στοιχεία από www.antenna.gr 25.09.2015
http://www.antenna.gr/news/Economy/article/423713/mitropoylos-i-kybernisi-mporei-na-eggyithei-mono-tin-basiki-syntaxi

* Κατρούγκαλος: Η λεπίδα στις συντάξεις έρχεται!
** Κατρούγκαλος: "Αν χρειαστεί ψαλίδισμα θα πέσει στις μεγάλες συντάξεις"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου