16 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 16.9.2015

(upd) Αλέκος Φλαμπουράρης: «Δεν είμαι μέτοχος στην εταιρεία και έχω μεταβιβάσει τις μετοχές μου. Δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας κοινός θνητός» δήλωσε σήμερα το πρωί. Όπως εξήγησε, μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα υπουργοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, έδωσε εντολή
να προχωρήσει η διαδικασία αποχώρησης του από το διοικητικό συμβούλιο και την μετοχική σύνθεση της εταιρείας, κατάθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ το πτυχίο του υποψήφιου εργολάβου και σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως απλός μηχανικός υποβάλλοντας αίτηση συνταξιοδότησης. Σημειώνεται ότι η εταιρία του, ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, πήρε έργο ύψους 3,9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
skai.gr, 
protothema.gr 

O πρώην υπουργός Επικρατείας απο το πρώι σε συνεχείς συνεντεύξεις δηλώνει ότι "μεταβίβασε το μετοχολόγιο" της "ΔΙΑΤΜΗΣΗ", ενώ χθες και ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκαν δημοσίως ότι είναι μέτοχος! Για να ξεκαθαρίσει το θέμα να δωθούν στην δημοσιότητα τα συμβολαιογραφικά έγγραφα, επικυρωμένα από την εφορία, ή το επίσημο μετοχολόγιο ότι πούλησε τις μετοχές του και σε ποιόν. 
protothema.gr 

Με την «τρύπα» στα έσοδα του προϋπολογισμού να διαμορφώνεται στα 4 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2015, ο κρατικός προϋπολογισμός κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 3,8 δισ. ευρώ εξαιτίας της πλήρους στάσης πληρωμών που έχει κηρύξει το Δημόσιο στο ίδιο διάστημα. kathimerini.gr 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», στόχος των Ευρωπαίων είναι η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης 
των ελληνικών τραπεζών πριν την αλλαγή του έτους, πριν τεθεί σε πλήρη ισχύ ο ευρωπαϊκός κανονισμός BBRD που αφορά την εξυγίανση προβληματικών τραπεζών, και επιτρέπει το «κούρεμα» σε βάρος μετόχων, εταιρικών ομολογιούχων και καταθετών με αποταμιεύσεις άνω 100.000 ευρώ. 
skai.gr 

Ουγγαρία: Αντλίες νερού και δακρυγόνα κατά προσφύγων στα σύνορα με τη Σερβία. Η Βουδαπέστη εμποδίζει τη διέλευση στους μετανάστες, έχοντας υψώσει φράκτη. Εκατοντάδες επιλέγουν να κατευθυνθούν προς την Κροατία. 
tovima.gr 

Μικρό προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη: 

Σε δημοσκόπηση της Pulse για το Action24, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 0,5%. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής (στην παρένθεση, επί των εγκύρων): ΣΥΡΙΖΑ 27% (28%), ΝΔ 27,5% (28,5%), ΧΑ 6,5% (7%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5% (7%), Ποτάμι 5% (5,5%), ΚΚΕ 5% (5,5%), Λαϊκή Ενότητα 3,5% (3,5%), Ένωση Κεντρώων 2,5% (3%), ΑΝΕΛ 2% (2,5%). 
tovima.gr 

Δημοσκόπηση της Data RC για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος παρουσιάζει προβάδισμα 0,8% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου (στην παρένθεση, επί των εγκύρων) τα κόμματα λαμβάνουν: ΝΔ 27,1% (32,7%), ΣΥΡΙΖΑ 26,3% (31,7%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,7% (6,9%), ΧΑ 5,5% (6,7%), ΚΚΕ 5,2% (6,3%), Ποτάμι 4,7% (5,6%), Λαϊκή Ενότητα 2,7% (3,2%), ΑΝΕΛ 2,6% (3,2%), Ένωση Κεντρώων 2,6% (3,1%). Άκυρο ή λευκό δηλώνει ότι θα επιλέξει το 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,8%.
tovima.gr 

Παρέμβαση λίγα 24ώρα πριν την κρίσιμη εκλογή της Κυριακής πραγματοποίησε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αναδεικνύοντας την ανάγκη συγκρότησης μίας αποτελεσματικής κυβέρνησης, με ευρεία κοινωνική αποδοχή. Χαρακτηρίζει ως αδιανόητο το ενδεχόμενο να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και σημειώνει ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να βγει η χώρα από την κρίση, καλώντας σε στήριξη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με στόχο τη νίκη στις εκλογές. 
kathimerini.gr 

Eκ νέου αναμένεται να μεταβούν μετά τις εκλογές στο Παρίσι, προκειμένου να λάβουν δεύτερη κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί (πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC που είχε υποκλέψει αρχεία με στοιχεία πελατών της) οι Ελληνες εισαγγελείς που διερευνούν καταγγελίες για την ύπαρξη ομάδας καταθετών της λίστας Λαγκάρντ. Οι καταθέτες αυτοί φέρονται να συγκροτούσαν εγκληματική οργάνωση για διακίνηση «μαύρου χρήματος». 
kathimerini.gr 

Στικάκι με 10 ονόματα που καίνε παρέδωσε ο 43χρονος, πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί στη συνάντησή του με τους τέσσερις εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.
tovima.gr

Μετά τις εκλογές θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας επί του αιτήματος αναστολής της απόφασης του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Παναγιώτη Σκουρλέτη, με την οποία διακόπηκε η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, στις Σκουριές της Χαλκιδικής.
kathimerini.gr

Η Ρωσία «υποστηρίζει την κυβέρνηση της Συρίας στον αγώνα της εναντίον της επίθεσης των τρομοκρατών», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο περιφερειακής διάσκεψης κορυφής στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν. 
kathimerini.gr 

Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τρομοκράτες αν επιθυμεί να τερματίσει την τρέχουσα προσφυγική κρίση, δήλωσε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ. 
kathimerini.gr 

Όλο και περισσότερα ξενοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα από χρήστες του Facebook στη Γερμανία. Η κυβέρνηση ζητά τη διαγραφή τους και το FB υπόσχεται άμεσα μέτρα. Θα αποδώσουν όμως;
Deutsche Welle
Σχετική ανάρτηση: Ξενοφοβία και ρατσισμός στο «γερμανικό» Facebook 


Αθλητικά: Η μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού στο Champions League φθάνει, καθώς συνεχίζεται η φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής των τεσσάρων τελευταίων ομίλων (5 έως 8). Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το μεγάλο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη» (21:45) με την ομάδα του Πειραιά να υποδέχεται την πρωταθλήτρια Γερμανίας και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μπάγερν Μονάχου. 
tovima.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου