23 Σεπτεμβρίου 2015

Η νέα κυβέρνηση εσωκομματικών ισορροπιών του κ. Τσίπρα

Για ένα πολυμελές σχήμα εσωκομματικών ισορροπιών, χωρίς εκπλήξεις, με βάση τα κομματικά στελέχη που που στάθηκαν στο πλευρό του κ. Τσίπρα στην κρίση που αντιμετώπισε το κόμμα, κάνουν λόγο τα ΜΜΕ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 
Ενδεικτικά στη συνέχεια, ένα απόσπασμα από κύριο άρθρο στο Βήμα καθώς και οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για την κυβέρνηση Τσίπρα:

Κυβέρνηση κομματικών ισορροπιών
από Το Βήμα (Κύριο άρθρο)

Η νέα κυβέρνηση δεν έκρυβε εκπλήξεις, ούτε ως προς τα πρόσωπα, ούτε ως προς τον αριθμό των υπουργών. Τα βασικά στελέχη, με κάποιες μεταθέσεις, προέρχονταν από την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Οι μετακινήσεις αφορούσαν κυρίως πρόσωπα όπως ο κ. Μπαλτάς, που είχε προκαλέσει πολλές τριβές με την πολιτική που ακολούθησε στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας. Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι με την εξαίρεση του κ. Μουζάλα το υπουργικό συμβούλιο περιορίζεται στα προσβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που στάθηκαν στο πλευρό του κ. Τσίπρα στην κρίση που αντιμετώπισε το κόμμα, ενώ αυξημένη είναι και η συμμετοχή πασοκογενών στελεχών.

Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να εμπιστευθεί τα στελέχη που συμπορεύτηκαν μαζί του, τους προηγούμενους μήνες. Δεν τόλμησε ή δεν θεώρησε αναγκαίο να απευθυνθεί σε πρόσωπα εκτός του κόμματος του αλλά προτίμησε με εσωτερικές ανακατατάξεις να διορθώσει τα προβλήματα και τις αρρυθμίες που είχαν παρουσιαστεί στην προηγούμενη θητεία του... 


Πηγή: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=739840 

Οι πρώτες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για την νέα κυβέρνηση Τσίπρα: 

Η Νέα Δημοκρατία:
Για «ανακύκλωση παλιών προσώπων στα ίδια υπουργεία με άλλα ονόματα» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία σχολίαζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης η οποία ανακοινώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. «Ευχόμαστε η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ξεπεράσει την ανεπάρκεια της πρώτης» προσθέτει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Το Ποτάμι:
«Η σφικτή αδελφική αγκαλιά Τσίπρα - Καμμένου το βράδυ της Κυριακής έδωσε καρπούς» σχολίασε το Ποτάμι. «Το υπουργικό συμβούλιο των "μεγάλων επιτυχιών" που γονάτισε για ένα επτάμηνο τη χώρα επιστρέφει. Τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν» προσθέτει το Ποτάμι και συμπληρώνει: «Αυτό που προέχει είναι η τακτοποίηση ημετέρων και η επικύρωση προεκλογικών συμφωνιών. Καλή τύχη σε όλους μας, καλή τύχη στη χώρα».

Η ΔΗΜΑΡ:
«Τελικά η νέα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι η παλιά με συγκυβερνήτη και πάλι τους ΑΝΕΛ... Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Πρόκειται για ένα πολυμελές σχήμα νέων εσωκομματικών ισορροπιών ενώ ο τόπος χρειάζεται ένα αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα...» σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ. 

Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=739841

1 σχόλιο:

  1. Σαν να μην άλλαξε τίποτα με τις εκλογές. Αλλά και το μήνυμα του λαού δεν ήταν διαφορετικό. Σαν να τους έλεγε "συνεχίστε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή