27 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 27.9.2015

(upd) Στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός. Στόχος οι συμμαχίες και η στήριξη ιδίως στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα κατά την διάρκεια δεξίωσης που θα παραχωρήσει ο πλανητάρχης στους ξένους ηγέτες. Μιλά απόψε στο ίδρυμα Κλίντον σε συνέδριο με θέμα «Η κρίσιμη καμπή, προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», που θα μεταδοθεί από το CNN. 
skai.gr 

Αναμένονται παρεμβάσεις στις υψηλές συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ, που εκτιμάται πως μπορεί να φτάσουν στο 6%, ποσοστό που αναμένεται να κλιμακώνεται γύρω στο 10% για αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ. Αν με τις περικοπές στις υψηλές συντάξεις δεν εξασφαλίζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, τότε οι μειώσεις αναμένεται να επεκταθούν και σε ποσά 1.000 - 1.500 ευρώ, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για «ψαλίδι» κοντά στο 3%.
ethnos.gr


Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας μία πανσέληνος, με το φεγγάρι να είναι το μεγαλύτερο που μπορεί να υπάρξει, η λεγόμενη και υπερπανσέληνος, θα εξαφανιστεί τελείως λόγω ολικής έκλειψης. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί πάνω από τρεις δεκαετίες. Στην Ελλάδα το φαινόμενο θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του περίπου στις έξι παρά δέκα το πρωί. 
Σχετική ανάρτηση: Εντυπωσιακή ολική έκλειψη Σελήνης τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

Στενή ήταν η συνεργασία Τσίπρα με την Ουάσιγκτον τον «καυτό» Ιούλιο, αποκαλύπτει η Καθημερινή. Στις 16 Ιουλίου 2015, ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Χρήστος Παναγόπουλος, συντάσσει απόρρητο τηλεγράφημα στο οποίο συνοψίζει την πολύμηνη συνεργασία Ουάσιγκτον - Αθήνας, με στόχο να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα του Βερολίνου, να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να υπάρξει συμφωνία με διάρκεια στον χρόνο.
kathimerini.gr 
Σχετική ανάρτηση: 

O Βασίλης Λεβέντης στον ΣΚΑΙ: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα χωρίς ανταλλάγματα. "Την επιστολή (με την οποία τον ενημερώνει για την στήριξη που θα του παράσχει) πιστεύω ότι θα την κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας ως ρεζέρβα και θα την χρησιμοποιήσει σε ένα τρίμηνο όταν χαλάσει η παρά φύσιν σύζευξη με τον Πάνο Καμμένο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. "Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν κάνει για αρχηγός", "o δε Κυριάκος Μητσοτάκης κουβαλά την κατάρα του επιθέτου του", ανέφερε εξάλλου για το θέμα της αρχηγίας στη ΝΔ. 
skai.gr 

Εκκενώθηκε η πλατεία Βικτωρίας. Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε επιχείρηση της αστυνομίας η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών που είχαν καταλύσει στην πλατεία Βικτωρίας, προς το κλειστό γήπεδο ταε κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο. 
kathimerini.gr 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας. Ζήτημα χρόνου είναι η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν και αυτός που άνοιξε το χορό των διεκδικητών, ενώ χθες την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία ανακοίνωσε και ο 37χρονος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο τέταρτος διεκδικητής θα είναι πιθανότατα, ο κ. Μάκης Βορίδης, ενώ ενδεχόμενη πέμπτη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Ν.Δ. θα προέρχεται από τον κ. Βασίλη Κικίλια. 
kathimerini.gr 

Η BlackRock αναλαμβάνει και πάλι δράση, καθώς ως ανεξάρτητος σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος θα ασχοληθεί με τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ. 
ethnos.gr 

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες στο Αιγαίο, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, 17 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα τουρκικά παράλια, τα ξημερώματα. Είχαν αποπλεύσει από την Αλικαρνασσό με προορισμό τη Λέρο. 37 άτομα επέβαιναν συνολικά στο σκάφος, εκ των οποίων διασώθηκαν τα 20 από το τουρκικό λιμενικό. 
skai.gr 

Kάλπες στην Ισπανία: Η ανεξαρτησία της Καταλονίας το αληθινό διακύβευμα. Σε δημοψήφισμα για το ιστορικό ζήτημα έχει αναχθεί η σημερινή εκλογική διαδικασία που αφορά τυπικά στην ανάδειξη περιφερειακής διοίκησης. Προβάδισμα στα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας δείχνουν τα exit polls,
skai.gr 

Στην Ελβετία από σήμερα και για 6 μήνες η περιοδική έκθεση «Ο βυθισμένος θησαυρός. Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» στο Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Βασιλείας και Συλλογή Λούντβιχ. 
Σχετική ανάρτηση: Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων στη Βασιλεία 

Μια επίθεση καμικάζι, που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους ενώ οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 50, δήλωσαν αφγανοί αξιωματούχοι.
kathimerini.gr 

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει η αυστριακή ακροδεξιά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Άνω Αυστρία, καθώς διπλασιάζει τα ποσοστά της, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. 
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου