20 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 20.9.2015

(upd2) Εκλογές: Τσίπρας: «Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί ο λαός έδωσε καθαρή εντολή να παλεύουμε και μέσα και έξω από τη χώρα... Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε το Γενάρη... Η εντολή που πήραμε είναι τετραετίας...
Από αύριο κιόλας ξεμπερδεύουμε με το παλιό» τόνισε μετά τη γνωστοποίηση του απότελέσματος ο Αλέξης Τσίπρας. Μαζί στην εξέδρα εμφανίστηκαν Τσίπρας-Καμμένος. Αναμένεται κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με 144+10=154 βουλευτές σύνολο. 

Αποτέλεσμα στο 62,6% των εκλογικών τμημάτων: ΣΥΡΙΖΑ 35,42%, ΝΔ 28,41%, ΧΡ. ΑΥΓΗ 7,06%, ΠΑΣΟΚ 6,39%, ΚΚΕ 5,45%, ΠΟΤΑΜΙ 4,00%, ΑΝΕΛ 3,66%, ΕΝ ΚΕΝΤΡ 3,38%. 

Καθαρή νίκη ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 7,5 περίπου εκατοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη ΝΔ, διαψεύδοντας για μια ακόμη φορά όχι μόνον τις δημοσκοπήσεις αλλά και τα exit polls, που εκτιμούσαν την διαφορά στο 1,5-2,5%. Με τον Πάνο Καμμένο επικοινώνησε ήδη ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς τα επίσημα αποτελέσματα δίνουν καθαρή νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να ξανασχηματίσει κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Βάσει των μέχρι τώρα εκτιμήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει περί τις 145 έδρες, η ΝΔ 75, η ΧΑ 19, το ΠΑΣΟΚ 17, το ΚΚΕ 15, το Ποτάμι 10, οι ΑΝΕΛ 10 και η νεοσεισερχόμενη Ενωση Κεντρώων 9. Τα στοιχεία αυτά προδιαγράφουν μάλλον και τις πολιτικές εξελίξεις καθώς ήδη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζουν ως προνομιακό τους κυβερνητικό εταίρο τον κ. Πάνο Καμμένο με τον οποίο από κοινού θα έχουν περί τις 155 έδρες και το πιθανότερο είναι να ανακοινώσουν ήδη από απόψε την συνέχιση της κοινής τους κυβερνητικής πορείας.

Μεϊμαράκης: Συγχαρητήρια στον Τσίπρα για την πρωτιά του. «Να έλθει στη Βουλή και να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει». 


Νωρίτερα γράφαμε: Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη των εκπροσώπων του λαού στο ελληνικό Κοινοβούλιο και της νέας κυβέρνησης. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Ήδη οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ψηφίσει και έχουν κάνει τις αναμενόμενες δηλώσεις. Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται να δοθεί από τη Singular Logic στις 9 μ.μ. περίπου. 

Κανονικά πληρώνονται διόδια. Δεν προβλέπεται δωρεάν διέλευση απαντούν οι κοινοπραξίες. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών αφήνει αιχμές κατά του υπουργείου Οικονομίας και Υποδομών, υποστηρίζοντας πως είχε στείλει αίτημα για την εφαρμογή της ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια, όμως δεν έλαβε καμία απάντηση. 
skai.gr 

Ναυάγιο σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στα ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σκάφος επέβαιναν παράτυποι μετανάστες. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού και μέχρι στιγμής 20 από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν και έχουν μεταφερθεί στην ξηρά ενώ 26 αγνοούνται.kathimerini.gr 

Πέντε νεκροί και 1.000 κατεστραμμένα σπίτια από δυο φωτιές στην Καλιφόρνια. Τεράστιες καταστροφές έχουν προκαλέσει μέχρι σήμερα δυο μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες στη βόρεια Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι φωτιές δεν έχουν ακόμα τεθεί υπό έλεγχο, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών.
skai.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου