28 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 28.9.2015

(upd) Την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του χρέους αλλά και της προσέλκυσης επενδύσεων ώστε να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, ανέδειξε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας σε δημόσια συζήτηση στην στην οποία συμμετείχε με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ,
Μπιλ Κλίντον, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του ιδρύματος Κλίντον, στη Νέα Υόρκη. Το ίδιο είχε πράξει λίγες ώρες νωρίτερα, στην ομιλία του ενώπιον της ειδικής συνόδου του ΟΗΕ για την ανάπτυξη. 
kathimerini.gr 

Ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα πως βρήκαν τις «πιο ισχυρές ενδείξεις έως σήμερα» για την ύπαρξη αλμυρού νερού στον Άρη, το οποίο κυλά περιοδικά στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Η ανακοίνωση, που έγινε στα πλαίσια έκτακτης συνέντευξης Τύπου από τη NASA, αυξάνει την πιθανότητα ύπαρξης ζωής στο αρειανό περιβάλλον. 
Σχετική ανάρτηση: 

Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Β. Μεϊμαράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο κύβος ερρίφθη μετά από κύκλο επαφών του κ. Μεϊμαράκη με στενούς του συνεργάτες και κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ενώ πριν ή παράλληλα με την ανακοίνωση ο «υπηρεσιακός» Πρόεδρος του κόμματος θα έχει κύκλο συναντήσεων με τους πρώην Πρωθυπουργούς κ. Κων. Μητσοτάκη, Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά. 
kathimerini.gr 

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής των απαιτούμενων υπογραφών. Ο κ. Γεωργιάδης θα εκπροσωπήσει την δεξιά πλατφόρμα στη μάχη ηγεσίας αντί του κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος φέρετο ως ο πιθανότερος μέχρι πρόσφατα υποψήφιος της συγκεκριμένης τάσης. 
kathimerini.gr 

Καθαρή νίκη για τους καταλανούς αυτονομιστές. Το εθνικιστικό κόμμα Junts pel Si (Mαζί για το «Ναι») με αρχηγό τον Αρτούρ Μας καταλαμβάνει 62 έδρες σε σύνολο 135 εδρών. Μολονότι δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει μόνο του τις 68 έδρες που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία, αναμένεται να έχει την κοινοβουλευτική υποστήριξη του συμπαρατασσόμενου αριστερού CUP, το οποίο είναι επίσης υπέρ της αυτονόμησης της Καταλονίας. Το CUP καταλαμβάνει τελικά 10 έδρες.Deutsche Welle 
Σχετική ανάρτηση: Καθαρή νίκη για τους καταλανούς αυτονομιστές 

Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πρόκειται να συναντηθεί την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετά το θέμα που ανέκυψε με το θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών. Η συνάντηση έχει οριστεί για το μεσημέρι της Τρίτης, στην Αρχιεπισκοπή, με τις δύο πλευρές να φέρονται πρόθυμες να χαμηλώσουν τους τόνους.
skai.gr 


Χρηματιστήριο Αθήνας: Πτώση σήμερα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες 3,03% (κλείσιμο στις 654,70 μονάδες. Νέο χτύπημα στις τραπεζικές μετοχές υπό το φόβο μεγαλύτερων κεφαλαιακών αναγκών, με τον κλαδικό δείκτη να κλείνει με βουτιά 15,14% σε τοπικό χαμηλό. 
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου