10 Σεπτεμβρίου 2015

SZ: Μεϊμαράκης, ο "αντί - Τσίπρας"

Στους δύο βασικούς μονομάχους - και πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη - και στις υφολογικές διαφορές τους, επικεντρώνει το βλέμμα του ο γερμανικός τύπος

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο σχολιαστής της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου προχωρά στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες έχουν βαρεθεί την "τεθλασμένη" πολιτική γραμμή και το χάος των τελευταίων μηνών, δεν θέλουν άλλες απαστράπτουσες προσωπικότητες στην ηγεσία, αλλά κάποιον που να αντανακλά εμπιστοσύνη. Και από αυτό επωφελείται ο πρόεδρος της συντηρητικής παράταξης. «Εάν κάτι είναι βέβαιο στην ελληνική πολιτική, τότε αυτό είναι ότι τα πάντα είναι ρευστά. Αυτός που χθες ήταν μπροστά, σήμερα μπορεί να βρίσκεται πίσω, κι αυτό βιώνει αυτή την περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας», σημειώνει η Λουϊζα Ζέλινγκ, σχολιάστρια της εφημερίδας, αναφερόμενη στην δημοσκοπική ανατροπή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Περισσότερα από 40 χρόνια μέλος στη ΝΔ, ένα τέταρτο του αιώνα βουλευτής, επρόκειτο για μεταβατική λύση στην προεδρία του κόμματος. αλλά ξαφνικά προκηρύσσονται εκλογές (...) και σε μερικές δημοσκοπήσες καταφέρνει να πάρει οριακά το προβάδισμα». Η εφημερίδα βρίσκει την απάντηση σε αυτήν την ξαφνική ανατροπή «στη συναινετικότητά του, στην απλή, άμεση γλώσσα, που φαίνεται ότι έχει πέραση στους ψηφοφόρους κυρίως στις αγροτικές περιοχές».

Από τη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση, η εφημερίδα αναδεικνύει τη στρατηγική του Μεϊμαράκη να αφήνει όλες τις πόρτες συνεργασίας ανοιχτές με το ΣΥΡΙΖΑ - χωρίς να θέλει οπωσδήποτε τον πρωθυπουργικό θώκο- και με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις για την ενίσχυση της οικονομίας και την σταθεροποίηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. «Με τον Μεϊμαράκη, οι Έλληνες ξέρουν που βρίσκονται» επισημαίνει η γερμανίδα σχολιάστρια, παρατηρώντας ότι αυτό είναι παράλληλα και το αδύναμο σημείο του, «γιατί προέρχεται από εκείνο το κατεστημένο που είναι υπεύθυνο για την κρίση». Και υπενθυμίζει τις κατηγορίες για διαφθορά ως υπουργός Άμυνας. «Ανοιχτό παραμένει εάν αυτό θα φοβίσει το 10% των αναποφάσιστων». 

Πηγή: Deutsche Welle 10.09.2015
http://dw.com/p/1GTyE


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου