30 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 30.9.2015

Για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές αν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές για την αναδιάρθρωση του χρέους έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Wall Street Journal. Υπογράμμισε όμως ότι η προσφυγική κρίση της Ευρώπης δυναμιτίζει την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
 Το σχετικό δημοσίευμα στο:

Στη μάχη που έδωσε η Ελλάδα υπήρχε μια ανοιχτή συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση με προέδρους και παράγοντες οργανισμών της Ομογένειας που είχε το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που διοργανώθηκε προς τιμήν του, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. 
tovima.gr 

Δύο τουλάχιστον αντιαρματικά, δύο πολεμικά τυφέκια, αριθμό πιστολιών και άλλος οπλισμός φέρεται να είναι αποθηκευμένος σε εξοχική κατοικία με αποθήκη στη λεωφόρο Μαραθώνος 280 που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το πρωί της Τετάρτης. Την κατοικία είχε ενοικιάσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ο ποινικός Σπύρος Δραβίλας που έθεσε τέλος στη ζωή του σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πριν από πέντε μήνες στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς του Βόλου. 
tovima.gr 

Μείωση γεννήσεων και αύξηση των θανάτων αποτυπώθηκε στα δημογραφικά μεγέθη της χώρας και το 2014, με αποτέλεσμα ο φυσικός πληθυσμός να μειωθεί κατά 21.592 άτομα. 

Οι μεταβολές στα καταβαλλόμενα ποσά σύνταξης λόγω γήρατος για όσους συνταξιοδοτούνται από 1.7.2015 και μετά, καθώς και στα όρια ηλικίας, περιγράφονται στην πρώτη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό. Στην εγκύκλιο επαναλαμβάνεται ότι ξεκινά η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας πλήρους και μειωμένης συνταξιοδότησης, έτσι ώστε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για πλήρη σύνταξη από 01.01.2022 να είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια, ή το 67ο έτος με 15 χρόνια. 
tovima.gr 

Λαγκάρντ: Θα συνεργαστούμε με την Ελλάδα για την προώθηση μεταρρυθμίσεων. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Γ. Σταθάκη 
tovima.gr 

Η Γερμανία μετέφρασε τα 20 πρώτα άρθρα του συντάγματός της, τα οποία αναφέρονται στα βασικά δικαιώματα όπως η ελευθερία του λόγου, στα αραβικά για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία. Το Βερολίνο αναμένει φέτος τουλάχιστον 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
kathimerini.gr 

Στην 81η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για την ανταγωνιστικότητα - και χαμηλότερα από χώρες όπως η Ρουάντα, η Μποτσουάνα και το Τατζικιστάν - παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2015-2016. Στην κορυφή της λίστας η Ελβετία για έβδομη συνεχή χρονιά
naftemporiki.gr 

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3. Στην καλύτερη εμφάνιση της ιστορίας του επί βρετανικού εδάφους, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει για πρώτη φορά νικητής, λυγίζοντας το βράδυ της Τρίτης την Άρσεναλ με 3-2 στο Λονδίνο, στην 2η αγωνιστική του Champions League. 
Σχετική ανάρτηση:
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ με 3-2 

Αγγλικός Τύπος: Οι Έλληνες σόκαραν την Άρσεναλ - Οι «κανονιέρηδες» έφυγαν ταπεινωμένοι από το γήπεδο. 
tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου