30 Σεπτεμβρίου 2015

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ με 3-2

Στην καλύτερη εμφάνιση της ιστορίας του επί βρετανικού εδάφους, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει για πρώτη φορά νικητής, λυγίζοντας το βράδυ της Τρίτης την Άρσεναλ με 3-2 στο Λονδίνο, στην 2η αγωνιστική του Champions League.
 

Η Αρσεναλ μπήκε επιθετικά με δύο καλές ευκαιρίες στο 10’ και το 12’. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό δημιουργήθηκε στο 23` με το μακρινό σουτ του Φορτούνη που πέρασε άουτ. Στο 33’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ.Ο Πάρντο μετά από εκτέλεση κόρνερ, έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την μεγάλη περιοχή της Άρσεναλ. Η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο πόδι του Τσάμπερλεϊν και ξεγέλασε τον Οσπίνα δίνοντας έτσι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (0-1). Η Αρσεναλ απάντησε άμεσα με τον Γουόλκοτ, στο 35’. Στο 40’ ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ, δοκίμασε να στείλει τη μπάλα απευθειας στην εστία και δικαιώθηκε, αφού, ο Κολομβιανός τερματοφύλακας των «κανονιέρηδων», Νταβιντ Οσπίνα, δεν την μπλόκαρε, με αποτέλεσμα εκείνη να περάσει τη γραμμή του τέρματος, για να σημειωθεί το 1-2.


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Αρσεναλ ανέβασε το ρυθμό της και στο 61’, πρώτα ο Ρομπέρτο και στη συνέχεια ο Ομάρ με το κεφάλι αποσόβησαν το γκολ, σε προσπάθειες των Μερτζάκερ, και Καθόρλα, ενώ ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε ξανά στο 64’, σουτ του Καθόρλα. Η Αρσεναλ, ένα λεπτό αργότερα, με κεφαλιά του Σάντσες ισοφάρισε σε 2-2. Όμως ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα. Στο 66’, ο Φινμπόγκασον, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Πάρντο.

Μετά τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά σε τροχιά πρόκρισης, αφού η Ντιναμό Ζάγκρεμπ συνετρίβη στη Γερμανία από την Μπάγερν Μονάχου με 5-0.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, sports.in.gr και 
youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου