23 Σεπτεμβρίου 2015

Και όμως κάτι άλλαξε στην νέα κυβέρνηση Τσίπρα

Αφηρημένα ...Σχόλια

"Σαν να μην άλλαξε τίποτα στην νέα κυβέρνηση Τσίπρα"!. Γύρω από αυτή τη διαπίστωση περιστρέφονται τα σχόλια των ΜΜΕ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Και όμως κάτι άλλαξε, δυστυχώς... Θα σταθούμε μόνο σε δυο νέα μέλη της, τον "ακροδεξιό" Δημήτρη Καμμένο και τον "γραφικό" Θεοδόση Πελεγρίνη, και μόνο σε κάποια περιστατικά που, στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν απασχολήσει αρνητικά την κοινή γνώμη: 

Δημήτρης Καμμένος, βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο νέος υφυπουργός "Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων": 

Ο κ. Δημήτρης Καμμένος, μόλις τρεις μήνες πριν, Για να αποδοκιμάσει τις συγκεντρώσεις υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, χρησιμοποίησε φωτογραφία του Αουσβιτς παραφράζοντας (φωτογραφία επάνω αριστερά) το οδυνηρό για εκατομμύρια Εβραίους σύνθημα στην καγκελόπορτα του στρατοπέδου, κάτι που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό της χώρας. Μεταξύ άλλων είχε αντιδράσει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, τα πολιτικά κόμματα, ακόμα και η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Η ανάρτηση έγινε στο facebook στις 20 Ιουνίου, παραμονή της δεύτερης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα για την στήριξη της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη. «Μένουμε Ευρώπη, λένε, πασει θυσία λένε, φέρτε να υπογράψουμε τα πάντα όλα λένε. Λέω ναι, αφού πληρώσουν το κόστος» έγραψε στη λεζάντα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Κατόπιν αυτής της θλιβερής δραστηριότητάς του και άλλων παρομοίων (βοούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), ο ακροδεξιός κ. Δημήτρης Καμμένος, διορίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα υφυπουργός της "δεύτερης φοράς αριστερά" κυβέρνησής του! 

Περισσότερα στην τότε ανάρτησή μας στο: Μια άθλια ανάρτηση του Δημ. Καμμένου στο fb

Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο νέος υφυπουργός "Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων": 


Ο κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, σφόδρα ενδιαφερόμενος για τα θεατρικά δρώμενα, αλλά παντελώς αδιάφορος για τα θέματα της παιδείας, όπως αποδείχθηκε όσο ήταν πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συγκεκριμένα, την πιο δύσκολη ώρα του Πανεπιστημίου, εν μέσω απεργιών που κρατούσαν μήνες και καταλήψεων, στις αρχές Δεκέμβρη του 2013, και ενώ ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας τον καλούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του, εκείνος προτίμησε να δραπετεύσει. Ταξίδεψε τότε μέχρι το Παρίσι, όπου παιζόταν η παράστασή του «Ιουλιανός», ενώ το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε εντελώς παραλύσει. Εδώ ο κόσμος καιγόταν και εκείνος ...έπαιζε θέατρο! 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή

Παρέμεινε στη θέση του Πρύτανη μέχρι τον Αύγουστο του 2014, όταν με ένα υπερφίαλο και στομφώδες μήνυμα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αποχώρησε. 
Και επανέρχεται τώρα ο κ. Πελεγρίνης, για να επιλύσει τα καυτά προβλήματα της Παιδείας ως υφυπουργός! 


Θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα, θα πει κάποιος. Θα μπορούσε για παράδειγμα να έχει υπουργοποιηθεί και ο Νίκος Νικολόπουλος...

Takis Ant για το afirimeno.com

3 σχόλια:

  1. Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου. "Αν τα tweets είναι γνήσια τίθεται θέμα αντικατάστασης του Δ. Καμμένου" φέρεται να είπε τηλεφωνικα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραιτήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του ο Δημήτρης Καμμένος: «Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως καταθέτω μήνυση κατ’ αγνώστων» Με αυτήν τη σύντομη δήλωση, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό ο Δημήτρης Καμμένος υπέβαλε την παραίτησή του. Τελικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν καλά τη δουλειά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε πρέπει να μάθει ο κ. Τσίπρας ότι φαινόμενα σαν αυτό του Δημ Καμένου τα προλβαίνουνε πριν την υπουργοποίηση, μετά είναι αργά, η ζημιά έχει γίνει. Το κακό ξεκίνησε από τότε που διάλεξε σαν συνκυβερνήτες τους ΑΝΕΛ. Έτσι τώρα περιμένουμε και άλλα παρόμοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή