9 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 9.9.2015

(upd) Σήμερα Τετάρτη το debate των πολιτικών αρχηγών. Θα μεταδοθεί διακαναλικά στις 21:00 Οι έξι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα, και οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν τους έξι σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας είναι οι εξής: Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Σκληρή προειδοποίηση στην προεκλογική Ελλάδα από Γιούνκερ. «Θέλω το πρόγραμμα [στήριξης] που συμφωνήσαμε με την Ελλάδα να γίνει σεβαστό από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, και τις μελλοντικές», και να γίνει κατανοητό πως «σοβαρολογούμε και το εννοούμε», διαμήνυσε, από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν, προσθέτοντας πως σε άλλη περίπτωση η αντίδραση της Κομισιόν θα είναι «διαφορετική».
skai.gr 


Έμμεσο μήνυμα προς την Ελλάδα πως οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν το δρόμο προς την ανάκαμψη έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, παρουσιάζοντας μεταρρυθμισμένες χώρες όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία ως παράδειγμα προς μίμηση. «Οι χώρες του ευρώ που υλοποίησαν βαθιές αλλαγές, η Ισπανία και η Ιρλανδία, αναπτύσσονται πάνω από το μέσο όρο. Η Ισπανία αναπτύσσεται όσο γρήγορα αναπτυσσόταν και πριν την κρίση. Μπορούμε μόνο να πούμε ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων άξιζε», είπε η κ. Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική Βουλή. 
skai.gr 

Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε και πάλι η δήλωση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου: «Πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες. Οι Σύροι που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά, κάνουν τζίρο απίστευτο...». 
Σχετική ανάρτηση:
Τασία Χριστοδουλοπούλου: Πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες! 

Ευρωπαϊκό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση συνολικά 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσίασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την ετήσια ομιλία του ενώπιον της Ευρωβουλής. «Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία μόνες να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση», είπε ο κ. Γιούνκερ, τονίζοντας πως η κατανομή θα πρέπει να γίνει με «υποχρεωτικό τρόπο» για τα κράτη, με δεδομένο ότι η Ευρώπη έως τώρα δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα σε επίπεδο αλληλεγγύης. 
skai.gr 

Τη στάση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως επιτρόπου Μετανάστευσης της ΕΕ επικρίνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Χαρακτηριστικά γράφει: «Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες μπορεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να ταξιδεύει πολύ και μακριά τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συνολικά η στάση του είναι παθητική. Όλο τον Αύγουστο ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του αναφορικά με την παρούσα κρίση ενώ για μήνες αγνοούσε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε προορισμούς προσφύγων, όπως είναι η Κως».
Deutsche Welle


Το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες. Αποφασίστηκε η συγκρότηση ειδικής ομάδας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα σχεδιάσει τη νέα νομοθεσία, βάση της οποίας θα ενισχυθεί κεφαλαιακά το τραπεζικό σύστημα. 

tovima.gr 

Το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου απορρίπτει χορηγία της κ. Μαριάνας Λάτση, ύψους 280 χιλ. ευρώ, στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου. 

Περί τις 15.000 χιλιάδες προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο κατ´ εξαίρεση του νόμου που επιβάλει την απαγόρευσή τους έχει εγκρίνει μέχρι τώρα η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μόνο για τους παιδικούς σταθμούς εγκρίθηκε η πρόσληψη και η ανανέωση συμβάσεων 7.030 ατόμων, ενώ αισθητά μεγάλος είναι ο αριθμός των προσλήψεων των εκπαιδευτικών, των γιατρών, κ.λπ. Παράλληλα, κατατίθενται νέες αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις ειδικά από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
kathimerini.gr 

Σκηνές έξω από τα γραφεία του υπουργείου Ανάπτυξης, στη λεωφόρο Μεσογείων, έστησαν το πρωί της Τετάρτης 35 μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για την αναστολή των εργασιών στα μεταλλεία. Στο χώρο έχει μεταβεί δύναμη της Αστυνομίας. 
skai.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου