15 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 15.9.2015

(upd) Επτά συλλήψεις για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Οι αλλοδαποί συλληφθέντες φέρονται ως διακινητές εμπλεκόμενοι με το πολύνεκρο ναυάγιο της Κυριακής ανοιχτά του Φαρμακονησίου. 34 άτομα εκ των οποίων 4 βρέφη και 11 μικρά παιδιά χάθηκαν στον υγρό τάφο.
skai.gr 

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζητούν Γερμανία και Αυστρία. H Άγκελα Μέρκελ και ο Βέρνερ Φάιμαν καλούν τους ευρωπαίους εταίρους σε Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση την επόμενη εβδομάδα. «Πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα» είπε η γερμανίδα καγκελάριος. 
Deutsche Welle 

Ουγγαρία: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω προσφύγων. Επιτρέπει την κινητοποίηση και στρατιωτικών δυνάμεων στα νότια σύνορα. 60 μετανάστες έχουν ήδη τεθεί υπό κράτηση. Επεκτείνει τον φράχτη προς Ρουμανία. 
tovima.gr 

Κομισιόν: Αμεση εκταμίευση 30 εκατ. προς την Ελλάδα για το προσφυγικό. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, η Επιτροπή εξετάζει τα έγγραφα αυτά με διαδικασία κατεπείγοντως, ούτως ώστε να αποδεσμευτούν άμεσα τα πρώτα 30 εκατομμυρία ευρώ, από τα 450 εκατ. που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. 
kathimerini.gr 

Η υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, ως αναπόδραστη υποχρέωση της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, ήταν το μοναδικό σημείο που συμφώνησαν οι κ. Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στη χθεσινή τηλεμαχία, η οποία σε αρκετά σημεία εμπλουτίσθηκε από έντονους, ζωηρούς διαλόγους και ενδιαφέρουσες ατάκες. Σε όλα τα υπόλοιπα –μετεκλογικές συνεργασίες, συμμαχίες, περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης, οικονομική πολιτική– αποτυπώθηκε μεγάλη απόσταση και διάσταση απόψεων. 
kathimerini.gr 

Οριακό προβάδισμα για ΝΔ, με τρίτο το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει δημοσκόπηση της Data RC για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος. Συγκεκριμένα, η ΝΔ εµφανίζει πολύ µικρό προβάδισµα της τάξης του 0,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό πρόθεσης ψήφου 27,1% αντί 26,3%. Η σύµπραξη ΠΑΣΟΚ - ∆ΗΜΑΡ σε αυτή τη φάση, είναι τρίτο κόµµα µε πρόθεση να το ψηφίσει το 5,7% και ακολουθεί πολύ κοντά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ µε 5,5% και το ΚΚΕ µε 5,2%. Το ΠΟΤΑΜΙ εµφανίζει 4,7% και πολύ κοντά στο 3% για ένταξή της στη Βουλή είναι η ΛΑΕ (2,7%), οι ΑΝΕΛ (2,6%) και η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (2,6%). Άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο δηλώνει ότι θα επιλέξει το 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,8%. 
tovima.gr

Μετά τις εκλογές η απόφαση για τις Σκουριές. Η απόφαση επί του αιτήματος αναστολής της απόφασης του κ. Σκουρλέτη θα εκδοθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές, ενώ η κυρία προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, κ.λπ. θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 2 Οκτωβρίου 2015.

skai.gr 

Ο Φλαμπουράρης πήρε δουλειά 3,9 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το έργο υπογράφηκε τον Μάιο και θα πληρωθεί με διαδικασία εξπρές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρά τις καταγγελίες περί μη ύπαρξης φορολογικής ενημερότητας. Κορυφαίος συνταγματολόγος δήλωνε στον ΣΚΑΪ ότι βάσει του άρθρου 43 του ΠΔ 63/2005, αν ο τέως υπουργός παρέμενε κύριος μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας όταν ανέλαβε το έργο μπορεί να κινηθεί εναντίον του ο επίμαχος νόμος περί ευθύνης υπουργών
skai.gr 

Στα 11,78 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανήρτησε η Τειρεσίας ΑΕ. Παρά το γεγονός ότι τα τεμάχια ήταν 523, η αξία των επιταγών ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα το συσσωρευμένο ποσό των ακάλυπτων επιταγών από τις αρχές του χρόνου να διαμορφωθεί στα 107,149 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 1,115 εκατ. ευρώ με το συσσωρευμένο ποσό από τις αρχές του χρόνου να διαμορφώνεται στα 35,6 εκατ. ευρώ. 
naftemporiki.gr 

Αθλητικά: Ευρωμπάσκετ: Πάλεψε η Εθνική, αλλά αποκλείστηκε από τον κακό της δαίμονα την Ισπανία. Παρά την τεράστια προσπάθεια, αυτή τη φορά η Εθνική ομάδα δεν έκανε την ανατροπή και τελικά ηττήθηκε 73-71 στους "8" της διοργάνωσης. Το επόμενο ματς της Εθνικής μας ομάδας θα είναι την Πέμπτη (17/9) με τον ηττημένο του αγώνα Γαλλία-Λετονία, για τις θέσεις 5 έως 8.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου