25 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκινούν την Εφαρμογή του 3ου Μνημονίου από τους Συνταξιούχους!

Αφηρημένα ...Σχόλια

Αποφάσισαν λοιπόν να ξεκινήσουν την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, του "αριστερού", προτείνοντας ως ισοδύναμα δραστικές περικοπές στις συντάξεις! Χτυπώντας εκείνους που υποτίθεται ότι ήθελαν να προστατεύσουν. "Καμιά περικοπή σε μισθούς και συντάξεις" διακήρυττε προεκλογικά ο πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία.

Και έρχεται τώρα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, και διαρρέει τα σχέδιά του, σύμφωνα με τα οποία "κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, που μεσοσταθμικά θα προσεγγίζουν και ίσως να ξεπερνούν το 11% περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης στο πλαίσιο των ισοδυνάμων που προτίθεται να προτείνει στους εκπροσώπους των θεσμών...", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σήμερα η Καθημερινή. Στον κυβερνητικό σχεδιασμό περιλαμβάνεται επίσης και "η επιβολή ανώτατου πλαφόν κοντά στις 2.000 ευρώ" για το σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών (κύριων, επικουρικών ή και μερισμάτων).

Προετοιμάζει το έδαφος ο κ. Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας δημόσια ότι «αν χρειαστεί ψαλίδισμα, αυτό θα πέσει μόνο στις μεγάλες συντάξεις», που κατά τη γνώμη του είναι οι άνω των 1500 ευρώ. Διατηρεί βέβαια και τις απαιτούμενες επιφυλάξεις, ξεκαθαρίζοντας ότι ανάλογα με τις προτάσεις που θα διαμορφωθούν, την εισπραξιμότητα του συστήματος αλλά και τη συνολική πορεία της οικονομίας, θα διαμορφωθούν και οι τελικές αποφάσεις. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν οι σχεδιαζόμενες περικοπές να αφορούν όχι μόνο τις άνω των 1.000 ευρώ συντάξεις, άλλα όλες, ανεξάρτητα ποσού.

Είναι εξάλλου ο εύκολος δρόμος αυτός που σχεδιάζουν να ακολουθήσουν. "Ανοίγουμε δρόμους, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν"* αρέσκεται να διακηρύσσει ο κ. Τσίπρας με την "επαναστατική" ρητορική που τον χαρακτηρίζει. Όμως ο δρόμος αυτός, των οριζόντιων περικοπών στους πλέον αδύναμους, έχει δοκιμαστεί με "επιτυχία" στο πρόσφατο παρελθόν και από τις προηγούμενες πιο συντηρητικές κυβερνήσεις, κατά πόσο από των ίδιο, τώρα μάλιστα που η λαϊκή εντολή είναι ακόμα νωπή.

Και η δικαιολογία είναι έτοιμη: "Μας το επιβάλει το μνημόνιο, που και η αντιπολίτευση ψήφισε" θα πούνε. Όμως η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική, η στόχευση είναι δική τους. Η αδύναμη ελληνική κυβέρνηση προτείνει κυνικά τα συγκεκριμένα μέτρα, σαν ισοδύναμα άλλων...

Takis Ant για το afirimeno.com
Πηγή: Με στοιχεία από www.kathimerini.gr 25.09.2015 

1 σχόλιο:

  1. Και φυσικά τις δικές τους συντάξεις οι κκ κυβερνητικοί βουλευτές της "αριστερας" θα τις εξαιρέσουν (όπως και των δικαστικών κλπ) όπως έκαναν και οι προηγούμενοι. Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάρξαν οι Σαμαράς, Βενιζέλος κλπ δυνάμεις του παλιού κατεστημένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή