11 Σεπτεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 11.9.2015

Με 6.000 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αρχίζει σήμερα Παρασκευή η νέα σχολική χρονιά. Ο όγκος των ελλείψεων υπολογίζεται μετά και την τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών,
η οποία θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά τις εκλογές, όπως δεσμεύθηκε η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Αγγελική - Ευφρόσυνη Κιάου.
skai.gr 

Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ωστόσο εξαπέλυσε και «βολές» κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 
naftemporiki.gr 

Εντολή στην κυβέρνησή του για την υποδοχή τουλάχιστον 10.000 Σύρων προσφύγων το προσεχές οικονομικό έτος που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου, έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου. Έτσι διαφοροποιείται η μέχρι πρότινος θέση της Ουάσιγκτον που παρέμενε αμετακίνητη στον αριθμό των 1.500 Σύρων προσφύγων που έχει υποδεχθεί από το 2011. 
kathimerini.gr 

Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία το ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βασικούς κανόνες της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, οι οποίοι εδράστηκαν στις εμπειρίες της κρίσης που βίωσε η Αργεντινή στις αρχές του 2000. Το ψήφισμα του ΟΗΕ, αν και μη δεσμευτικό, είναι πολιτικά φορτισμένο και αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Βάσει του ψηφίσματος, πιστωτές και οφειλέτης πρέπει να συμπράττουν με καλή πίστη και συνεργασία, προκειμένου να φθάνουν σε μία αμοιβαία συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
skai.gr 


Στη Συρία μεταφέρονται ρωσικά όπλα. Η Ρωσία παραδέχθηκε χθες ότι μεταφέρει στη Δαμασκό όχι μόνο ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και τον ήδη συμπεφωνημένο στρατιωτικό εξοπλισμό, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον ότι ενισχύει επιπλέον τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία. 
kathimerini.gr 

Αθλητικά: H Ελλάδα νίκησε στο μπάσκετ και την Ολλανδία με 68-65 (και μάλιστα χωρίς να αγωνιστεί καθόλου ο Σπανούλης) το βράδυ της Πέμπτης και έτσι ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στον όμιλό της στο Ζάγκρεμπ. Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής ομάδας θα είναι το Βέλγιο, το Σάββατο (12/09, 15:30). Σε περίπτωση πρόκρισης στα προημιτελικά η Εθνική Ελλάδας θα έχει ως αντίπαλο τον νικητή της αναμέτρησης Ισπανίας-Πολωνίας.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου