7 Σεπτεμβρίου 2015

Ωρίμασε ο Αλέξης;

Αφηρημένα ...Σχόλια

Πιο προσγειωμένος, πιο ώριμος, έχοντας μάθει από τα λάθη του, που πλήρωσε και για καιρό θα πληρώνει ακόμη ο τόπος, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας φέτος στις δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη. Οι κάποιες υπερβολές του στα "επιτεύγματα" όπως και η αποσιώπηση των τραγικών λαθών της 7μηνης διακυβέρνησης των Σύριζα-Ανελ, ήταν μέσα στα ανεκτά πλαίσια του προεκλογικού παιχνιδιού. Παρ' ότι δεν έλειψαν οι λαϊκίστικες "ατάκες" και υποσχέσεις, ο λόγος του, τόσο κατά την παρουσίαση του προγράμματός του χθες στη Θεσσαλονίκη όσο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου σήμερα, δεν είχε καμιά σχέση με εκείνον τον 
Αλέξη Τσίπρα του περυσινού "προγράμματος Θεσσαλονίκης".

Εξάλλου γνωρίζει πολύ καλά πλέον ο αρχηγός του Σύριζα ότι το πρόγραμμα, της όποιας κυβέρνησης προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, είναι δεδομένο, είναι το μνημόνιο Νο 3 που ο ίδιος υπέγραψε και τη δεσμεύει. Σε μικρές μόνο αλλαγές, ανάλογα με τα αποτελέσματα των εκάστοτε αξιολογήσεων, μπορεί να ελπίζει.

Ένα μικρό απόσπασμα, ενδεικτικό ουσιαστικού λόγου, από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη:

«Στόχος να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ. Η ανεργία δεν μειώνεται χωρίς αυτό. Χρειαζόμαστε επενδύσεις από το πρόγραμμα Γιούνκερ και ΕΣΠΑ αλλά και πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων. Αλλά για να πετύχει αυτό χρειάζεται σχεδιασμός. Οι ξένοι επενδυτές για να επενδύσουν θέλουν ένα σταθερό περιβάλλον, το οποίο το δημιουργήσαμε, καθώς και ένα θεσμικό πλαίσιο ώστε να γνωρίζουν πότε θα έχουν απόδοση τα κεφάλαιά τους. Χρειάζονται τομές σε γραφειοκρατία και διαφθορά»*.

Τι είπε; Τα κοινώς αποδεκτά, αυτά που οι γνώστες και σκεπτόμενοι (εντός του συστήματος) καθημερινά επαναλαμβάνουν. Φαίνεται να "ωρίμασε" λοιπόν.

*Σημείωση: Το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα από tovima.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Πιο προσγειωμένος, πιο ώριμος κλπ έπρεπε να είναι ο κ Τσίπρας όταν ανέλαβε τις τύχες της χώρας. Τώρα, αν έγινε κάτι τέτοιο μέσα στους 7 μήνες της πρωθυπουργίας του αυτό μας έχει ήδη κοστίσει πολύ. Και αμφιβάλω αν έμαθε, πολύ φοβάμαι ότι θα τον πληρώσουμε και άλλο, αφού είναι πολύ πιθανό να είναι και πάλι πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή