12 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 12.2.2016

Η απόβαση των αγροτών στην Αθήνα - Μεγάλο συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Επεισόδια στο Χαϊδάρι - Αστυνομικό μπλόκο στα τρακτέρ στα διόδια του Ισθμού - Συμβολική διέλευση από 17 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας από την πλατεία Συντάγματος από τις 16.00 έως τις 18.00 της Παρασκευής. 

Δέκα τραυματίες αστυνομικοί στα επεισόδια με τους αγρότες. Δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, με τα οποία άρχισε η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες με 154 ψήφους. Με 154 «ναι» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Διπλή επέμβαση, τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο χρέος, προτείνει ο Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ ζητά από τη χώρα μέτρα συνολικού ύψους 9 δισ. ευρώ ως το 2018 μεταξύ των οποίων και η μείωση των συντάξεων. 

Σταθάκης: «Θα προστατευτούν οι κύριες συντάξεις»Αποτελεί βασική στρατηγική της κυβέρνησης, ανέφερε.

Στο 0,7% η ύφεση για το 2015. Τα πρώτα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας πέρισυ αποδεικνύουν ότι η ύφεση ήταν πολύ μικρότερη από ότι αρχικώς αναμενόταν αλλά ελαφρώς υψηλότερη από τις τελευταίες εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, που έδειχναν στασιμότητα. Η συρρίκνωση του ΑΕΠ στο 4ο τρίμηνο του 2015 διαμορφώθηκε στο 1,9% σε σχέση με το 2014. 

Το ΝΑΤΟ θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στο Αιγαίο; To NATO αποφάσισε χθες ομόφωνα να παράσχει την υποστήριξή του για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ύστερα από κοινό αίτημα της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Τουρκίας. Ο σκοπός του είναι να παρακολουθεί τις εγκληματικές δραστηριότητες και τις κινήσεις των λαθροδιακινητών. 

Στο Δημόσιο το Μέγαρο Μουσικής. Σήμερα το πρωί αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει την υπαγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στην πλήρη ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση του δανείου. 

Αβραμόπουλος: Ολοκληρώνονται τα hotspots σε Ελλάδα και Ιταλία. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα και την Ιταλία στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα δήλωσε από την Σόφια ο επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος προσθέτοντας πως «η απαραίτητη λειτουργία των hotspots σε αυτές τις χώρες βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης». 

Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για παύση πυρός στη Συρία
Συμφωνήθηκε σχέδιο τριών σημείων κατά τις συνομιλίες στο Μόναχο - Τούρκος ΥΠΕΞ: Αν δεν σταματήσουν οι ρωσικές επιδρομές η εκεχειρία δεν είναι εφιτκή - Η «αληθινή δοκιμή» θα φανεί στο συριακό έδαφος λένε Κέρι-Λαβρόφ.

Ιστορική ανακάλυψη επιβεβαιώνει τη θεωρία του Αϊνστάιν. Μια ιστορική ημέρα για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Ομάδα αστροφυσικών στις ΗΠΑ κατάφερε να επαληθεύσει την τελευταία πτυχή της Θεωρίας της Σχετικότητας: την ύπαρξη βαρυτικών κυμάτων στο σύμπαν. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου