12 Φεβρουαρίου 2016

H απόβαση των αγροτών στην Αθήνα


(upd) Στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί και διαδηλώνουν ειρηνικά χιλιάδες αγρότες απ' όλη την Ελλάδα. Αψηφώντας τη βροχή παραμένουν έξω από τη Βουλή για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα, το συλλαλητήριο διεξάγεται ειρηνικά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, πάνω από 10.000 αγρότες βρίσκονται αυτή την ώρα στην πλατεία.


Αεροφωτογραφία από την συμβολική πορεία των τρακτέρ των αγροτών, από το μπλόκο της Νίκαιας, στην οδό Πανεπιστημίου.

Από τη συμβολική πορεία των τρακτέρ των αγροτών στην οδό Πανεπιστημίου.

Τρακτέρ των αγροτών στο Σύνταγμα. Τρακτέρ βρίσκονται «παρκαρισμένα» έξω από τη Βουλή.   

Αγρότες στο Σύνταγμα

Νωρίτερα γράφαμε: 

Aγρότες από όλα τα μέρη της Ελλάδας συνεχίζουν τη μαζική μετάβασή τους στην Αθήνα για να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα, όπου και έχουν σκοπό να διανυκτερεύσουν και να παραμείνουν μέχρι το Σάββατο.

Κρητικοί Αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας). 



Τα ξημερώματα έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά περίπου 3.000 αγρότες από την Κρήτη και άμεσα κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Αθήνας. «Μας πάνε σε έναν εξοντωτικό σχεδιασμό, που μέσα από τη φορολογία και το ασφαλιστικό δεν μπορούμε να παράγουμε», δήλωσε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης. «Εμείς, σαν Κρήτη, ανοίγουμε το παιχνίδι εδώ» τόνισε και ζήτησε διάλογο από μηδενική βάση. 

Διαμαρτυρία αγροτών της Κρήτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Γύρω στις 10 το πρωί ένταση επικράτησε έξω από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες να επιχειρούν κατάληψη στην είσοδο του κτιρίου και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν. Οι καταστροφές στο κτίριο του υπουργείου είναι εκτεταμένες ενώ κάδοι καίγονταν στους γύρω δρόμους, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.

Πηγές: Στοιχεία από www.ethnos.grwww.tovima.grwww.kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Ωραίες εικόνες! Ειδικά οι τύποι με τα μπαστούνια! αλλά και εκείνοι με τη γενειάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή