11 Φεβρουαρίου 2016

Ο Αλ. Τσίπρας προετοιμάζει και προετοιμάζεται για γενικευμένη κρίση;

Εντύπωση προκαλεί το άρθρο στο Βήμα σήμερα του Αντώνη Καρακούση, ο οποίος παρουσιάζει έναν αριβίστα, τυχοδιώκτη και κυνικό Τσίπρα να προετοιμάζει μια γενικευμένη κρίση για τη χώρα και συγχρόνως να προετοιμάζεται να εξέλθει ο ίδιος από αυτήν την κρίση με τις μικρότερες δυνατές πολιτικές απώλειες! 

Είναι μια άποψη, που δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτή. Παρ' όλα αυτά ας δούμε κάποια σημεία του εν λόγω άρθρου, που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο "Ο κ. Τσίπρας προετοιμάζει και προετοιμάζεται για γενικευμένη κρίση":

"...Η κατάσταση της χώρας δεν κρύβεται. Ολοι αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο της κυβέρνησης Τσίπρα και όλοι αισθάνονται πως τα πρωθυπουργικά λόγια δεν κρύβουν τίποτε άλλο, παρά την προετοιμασία μιας επερχόμενης πολιτικής κρίσης ικανής να προσφέρει οδό διαφυγής με τις μικρότερες δυνατές απώλειες"...

"Επειδή όλα αυτά παραμένουν επισφαλή και η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε νέες ακόμη πιο δύσκολες επιλογές κι αποφάσεις στο ασφαλιστικό, μάλλον προετοιμάζεται για άλλα.

Αξιόπιστοι οικονομικοί παρατηρητές, που διαθέτουν προσωπικές εμπειρίες από αντίστοιχες περιόδους διαπραγματεύσεων με εταίρους και δανειστές, βλέποντας τη χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να προετοιμάζει και να προετοιμάζεται για μια κρίση, από την οποία θα εξέλθει με τις μικρότερες δυνατές πολιτικές απώλειες.

Δεδομένων των αντιρρήσεων των ξένων επιδιώκει είτε να φορτώσει το πρόβλημα στους επόμενους κατά τη συνήθη πρακτική των τελευταίων ετών, είτε να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, αξιοποιώντας και το κλίμα αντιευρωπαϊσμού που διαμορφώνεται εκ νέου στην ελληνική κοινωνία.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο τυχοδιωκτισμός οδηγεί τον κ. Τσίπρα και την ομάδα που τον συνοδεύει πάλι στο αντιμνημονιακό μέτωπο και δι αυτού, ως ώριμο φρούτο πια, στο αρχικό δραχμικό σενάριο, στην ατμόσφαιρα δηλαδή του ιδιότυπου μεσογειακού τσαβισμού που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του"... 

Πηγή: www.tovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου