23 Φεβρουαρίου 2016

Στον εισαγγελέα το κύκλωμα εκβιαστών εκδότη και δύο δημοσιογράφων

Ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία, καθώς και για δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας στους τρεις δημοσιογράφους που συνελήφθησαν μετά από πολύμηνη παρακολούθηση. Επιπλέον στον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Και οι τρεις πάντως πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Ειδικότερα το κύκλωμα εκβιαστών, ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι, κατηγορούνται ότι απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από εταιρείες του Δημοσίου αλλά και από τραπεζικούς ομίλους υπό την απειλή «αποκαλύψεων» σε δίκτυο ελεγχόμενων ΜΜΕ.

Κορυφή του παγόβουνου χαρακτηρίζουν τις συλλήψεις του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου οι αξιωματικοί που χειρίζονται την πρωτοφανή υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα προκύπτουν ενδείξεις για πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, έχοντας πρόσβαση ή στην ιδιοκτησία τους δεκάδες ιστοσελίδες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο τζίρος της σπείρας εκβιαστών ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως, χωρίς να προσμετρώνται τα χρήματα που φέρονται να έπαιρναν από επιχειρηματίες, οι οποίοι φοβούμενοι τη δημοσιότητα δεν προχώρησαν σε επίσημες καταγγελίες.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνους», το κύκλωμα δεν δίστασε να εκβιάσει ακόμα και ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο απειλούσε με δήθεν «αποκαλύψεις» και σειρά δυσφημιστικών δημοσιευμάτων. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Τράπεζα Αττικής, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΔΕΗ είναι μεταξύ των δεκάδων δημόσιων οργανισμών που είχαν μπει στο στόχαστρο των εκβιαστών.

Η έρευνα του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε πριν από 35 ημέρες, όταν το κύκλωμα επιχείρησε να εκβιάσει μεγάλη ΔΕΚΟ. «Τα μέλη του κυκλώματος απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά που υπερέβαιναν τις 70.000 ευρώ τον μήνα. Απειλούσαν ότι ''θα βγάλουν τα άπλυτα στη φόρα'', ότι θα προβούν σε δημοσιεύσεις με προσωπικές λεπτομέρειες σε δεκάδες σάιτ που εμφανίζονταν να ελέγχουν, εάν οι ιθύνοντες των δημόσιων υπηρεσιών δεν υπέκυπταν» αναφέρει αξιωματικός που συμμετέχει στην έρευνα. Ο ασκός του Αιόλου για την απίστευτη δράση των συλληφθέντων άνοιξε έπειτα από αναφορά υπαλλήλου ΔΕΚΟ προς τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας για τους αφόρητους και χυδαίους εκβιασμούς, ακόμα και απειλές, που δεχόταν.

Τα πρόσωπα που η ΕΛΑΣ συνέλαβε είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» που εδώ και καιρό κάνει χρήση ενός ιστορικού τίτλου της Δεξιάς δημοσιογραφίας με τρόπο αμφιλεγόμενο, ο υπεύθυνος τύπου γνωστών ΔΕΚΟ αλλά και της Τράπεζας Αττικής μέχρι σήμερα Παναγιώτης Μουσάς και ο δημοσιογράφος και «dealmaker» της εταιρείας που εκδίδει την ηλεκτρονική εφημερίδα Σοφοκλέους In και τη free press εφημερίδα Free Money Χρήστος Φράγκου. Ο τελευταίος μάλιστα, σύμφωνα με το protothema.gr, χθες το πρωί υπέγραψε κείμενο το οποίο αυτούσιο (και δίχως καν αναπαραγωγή της πηγής ως όφειλε) υιοθέτησε το left.gr σχετικά με τον ρόλο της google... για να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Πηγές: 
www.ethnos.grwww.protothema.gr 23.02.2016

1 σχόλιο:

  1. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε δήλωσή του υπενθυμίζει πως "Οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν εκβιάσει στελέχη επιχειρήσεων του Δημοσίου προκειμένου να καρπώνονται τη μερίδα του λέοντος στην κρατική διαφήμιση, με την ταυτόχρονη απειλή, ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβαίνουν σε αρνητικά δημοσιεύματα για στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και μελών της κυβέρνησης". Παράλληλα ο κ. Παππάς προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη με αφορμή σχόλια για την υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων, απαντώντας όπως αναφέρει, σε «αήθεις επιθέσεις ενάντια στην κυβέρνηση και το πρόσωπό μου, που συνεχίζονται από τα συγκεκριμένα κέντρα, εδώ και μήνες». Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή