9 Ιανουαρίου 2017

Ο φόβος της απέλασης σε επιστολή των 8 Τούρκων αξιωματικών

Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοι, οι οποίοι κατηγορούνται από τη χώρα τους για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, εν όψη της εκδίκασης της υπόθεσή τους στον Άρειο Πάγο (στις 10, 11 και 13 Ιανουαρίου), περιγράφουν σε επιστολή τους τα γεγονότα εκείνης της νύχτας, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους «στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη της Ελλάδας» και υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή των 8 εδώ.

Ένα απόσπασμα από την επιστολή των 8, από την Καθημερινή, στη συνέχεια:

Πιστεύουμε στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη της Ελλάδας

«Είμαστε οι Τούρκοι αξιωματικοί που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε την ίδια μας την χώρα, απελπισμένοι και σε απόγνωση μετά τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου του 2016, γεγονότα τα οποία ακόμη δεν είναι γνωστό απο ποιον οργανώθηκαν και ποιον ωφέλησαν...

... Αποφασίσαμε να φύγουμε απο την χώρα διότι κινδύνευε η ζωη μας.

Ήρθαμε στην Ελλάδα, καθώς στην Ελλάδα θα υπήρχε ανεξάρτητη δικαιοσύνη, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και θα μπορούσαμε να δικαστούμε δίκαια σε μια χώρα της Ε.Ε.

Οταν φτάσαμε στην Ελλάδα, προσγειωθήκαμε κατευθείαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ποτέ στην ζωή μας δεν έχουμε κάνει τίποτα παράνομο γιαυτό και αμέσως παραδοθήκαμε στο σύστημα δικαιοσύνης μιας Ευρωπαϊκής χώρας και ακόμη πιστεύουμε σε αυτό...

Στιγματιστήκαμε ως προδότες, που ήρθαμε στην Ελλάδα, κατηγορηθήκαμε και καταδικαστήκαμε πριν καν δικαστούμε...»

Και η επιστολή καταλήγει με τα εξής:

«Αυτές τις ημέρες διεξάγεται η δίκη για την έκδοσή μας. Πιστεύουμε στην Ελληνική δικαιοσύνη. Ανεξαρτήτως της απόφασης πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια δίκαια δίκη.

Κοιτάζοντας τους φακέλους που ήρθαν από την Τουρκία, υπήρχαν πολλές άσχετες, αβάσιμες κατηγορίες. Μέσα στους φακέλους είναι προφανές ότι 3 δεν παραβιάσαμε κάποιο νόμο όπως επιβεβαίωσε και ο εισαγγελέας στο δικαστήριο.

Έχουμε όλοι μας παιδιά, οικογένεια και αγωνιζόμαστε και για τις δικές τους τις ζωές. Κάποιοι από εμάς έχουμε μωρά, 6 μηνών, 1 έτους, κάποιος άλλος περιμένει τώρα ενα μωρό. Δεν τους αξίζει να ζήσουν χωρίς τους πατεράδες τους.

Είναι ξεκάθαρο πως είμαστε αθώοι. Δεν θέλουμε να καταστραφούν οι ζωές των οικογενειών μας και χωρίς λόγο. Πιστεύουμε πως η ανθρώπινη ζωή, το δικαίωμα για μια έντιμη ζωή είναι πάνω απο κάθε πολιτική. Πιστεύουμε στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη της Ελλάδας».


Πηγή: kathimerini.gr/epistoli-8.pdf

Σχετική ανάρτηση:
Παρέμβαση Φερχόφσταντ σε Τσίπρα για μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου