2 Ιανουαρίου 2017

Πυροτεχνήματα στον ουρανό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Με τον ερχομό της καινούργιας χρονιάς έλαμψαν τα πυροτεχνήματα στον ουρανό της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και τόσων άλλων μεγάλων πόλεων του πλανήτη, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, για να σβήσουν λίγα λεπτά μετά.
Κάπου όμως, όπως στην Κωνσταντινούπολη, πρόλαβαν να φωτίσουν το πρώτο αθώο αίμα που χύθηκε στο έδαφος, αποτέλεσμα της τυφλής βίας κάποιων... Έσβησαν τα πυροτεχνήματα για να αντικρίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Όμως η ελπίδα για ένα καλύτερο 2017 παραμένει.

Στην υποδοχή της νέας χρονιάς και πάλι: 



Παρά το τσουχτερό κρύο στην Αθήνα, άνθρωποι κάθε ηλικίας ένωσαν τις φωνές τους στην αντίστροφη μέτρηση στο Θησείο για να υποδεχτούν τη νέα χρονιά, το 2017. Τον ουρανό φώτισαν πυροτεχνήματα με φόντο την Ακρόπολη (φωτογραφία επάνω αριστερά). Ήταν ένα υπέροχο θέαμα.


Και στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους (φωτογραφία επάνω), εκτοξεύτηκαν τα πυροτεχνήματα από τους πολυβραβευμένους στον τομέα, αδερφούς Νάνου οι οποίοι έχουν αποσπάσει 7 πρώτα παγκόσμια βραβεία στη ρίψη των πυροτεχνημάτων, όπως μας πληροφορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Το κόστος του συγκεκριμένου event, που διήρκεσε περίπου 10 λεπτά, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και αποτέλεσε την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων τις οποίες διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης με τίτλο «Χριστούγεννα Μαζί».


Πηγή: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου