24 Μαΐου 2017

Χαρίζονται κάστρα στην Ιταλία!

Περισσότερα από 100 ιστορικά μοναστήρια, κάστρα, πέτρινους πύργους, πανδοχεία, ακόμη και σιδηροδρομικούς σταθμούς παραχωρεί δωρεάν η ιταλική πολιτεία, σε μία προσπάθεια να «ζωντανέψουν» ξανά περιοχές της επαρχίας, αλλά και να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση.

Μόνη προϋπόθεση για την παραχώρηση των -στην πλειονότητά τους- εγκαταλελειμμένων κτηρίων, είναι η παρουσίαση ενός λεπτομερούς σχεδίου ανακαίνισής τους από τους νέους τους ιδιοκτήτες και η μετατροπή τους σε κάποιου είδους τουριστική επιχείρηση, όπως ξενοδοχεία, ξενώνες ή εστιατόρια.

Οι νέοι ιδιοκτήτες θα αναλάβουν και τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης, αλλά και την εμπορική εκμετάλλευση για τουλάχιστον εννέα χρόνια.

Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, μεταξύ των 103 κτηρίων που παραχωρούνται περιλαμβάνονται αγροικίες, μοναστήρια και κάστρα, όπως το Castello di Montefiore του 13ου αιώνα στην περιφέρεια Μάρκε, το Castello di Blera στο Λάτσιο και ένα παλιό σχολείο στην Απουλία.

Εφόσον το συγκεκριμένο πρόγραμμα αξιοποίησης περιουσίας του Δημοσίου κριθεί επιτυχημένο, η Ρώμη εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασής του, παραχωρώντας σε ιδιώτες ακόμη 100 ακίνητα το 2018 και άλλα τόσα το 2019.

Πηγή: 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου