15 Μαΐου 2017

Η έλευση των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα, από δυο σκοπιές

Μεταφέρθηκε με τιμές και κατάνυξη, από τη Βενετία στην Ελλάδα, το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης, παρουσία της θρησκευτικής, πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Το όλο θέμα και από μια διαφορετική σκοπια.
 
Το ρεπορτάζ:

Mε κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εκκλησιασμός στον Ιστορικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, της αποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία βρίσκεται στην Βενετία για την παραλαβή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης το οποίο μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, μαζί με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου με τα Αχραντα Πάθη του Χριστού, που αποθησαυρίζεται στον Θησαυρό της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Η αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρέλαβε κατόπιν το σκήνωμα και το Τίμιο Ξύλο από το ναό του Αγίου Μάρκου. Ακολοούθησε λιτανεία μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου και του Τιμίου ξύλου από τον Ναό του Αγίου Μάρκου προς την προβλήτα Cornoldi. Την πομπή ακολούθησε φιλαρμονική της Βενετίας. Το Ιερό σκήνωμα έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το απόγευμα της Κυριακής. 



Ακολούθησε η τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, του ομώνυμου Δήμου της Αττικής, για την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, με τον υπουργό Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Εξωτερικών Ι. Αμανατίδη, την υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά, τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκη, τον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, τους αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΑ, Λιμενικού Σώματος και Αστυνομίας, τις δημοτικές αρχές των Δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας, μέλη του διπλωματικού σώματος και προπάντων με την παρουσία χιλιάδων λαού.



Νωρίτερα, ο μητροπολίτης Νικαίας υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο στο Δημαρχείο Αιγάλεω και εν συνεχεία η λιτανευτική πομπή με το Ιερό Λείψανο της Αγίας Ελένης και το Τίμιο Ξύλο μεταφέρθηκε στο ιερό προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, όπου έγινε προσφώνηση από τον Επίσκοπο Φαναρίου, διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας Αγαθάγγελο, ακολούθησε ο λόγος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με έμφαση στην ανάδειξη της πνευματικής ταυτότητας της Ευρώπης.

Η σάτιρα 

Το όλο θέμα από μια άλλη πλευρά, από τη σκοπια της σάτιρας, χωρίς λόγια, μόνο με δυο σκίτσα:



Τα δυο σκίτσα είναι του Τάσου Αναστασίου. Τα βρήκαμε στο twitter.com 

Πηγές: Για το ρεπορτάζ, στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ και kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου