27 Μαΐου 2017

Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι σπουδαίο έθνος

«Η Ελλάδα είναι σπουδαίο έθνος και οφείλουμε να τη σεβόμαστε» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Αναμφίβολα ήταν σπουδαίο έθνος, το πιο σπουδαίο, κάποτε... Σοβαρές επιφυλάξεις υπάρχουν για το σήμερα. Με αφορμή τις δηλώσεις Γιούνκερ, ένα καυστικό σχόλιο στη συνέχεια, ενός ανώνυμου αναγνώστη στα Νέα, που ίσως και να ήταν ο λόγος της παρούσας ανάρτησης.
Από tanea.gr:

Δηλώσεις Γιούνκερ

«Τιμώ το θάρρος και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στην Ταορμίνα της Σικελίας, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών. 

«Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που συζητούσαμε προηγουμένως για αυτήν», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η Ελλάδα τα πάει καλά και θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο θάρρος και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα είναι σπουδαίο έθνος και οφείλουμε να σεβόμαστε το έθνος αυτό».

Σχόλιο αναγνώστη 
που υπογράφει ως "Ένα σπουδαίο έθνος":

«Είμαστε πράγματι σπουδαίο έθνος, αλλά τυχαίνει να μας κυβερνούν τυχάρπαστοι καταληψίες και γόνοι πολιτικών οικογενειών. Με λίγα λόγια, δημοκρατία πραγματική δεν έχουμε αποκτήσει, όπως δεν αποκτήσαμε και ποτέ πραγματικό καπιταλισμό. Μικρομάγαζα του χωριού είναι η οικονομία μας, και τέτοια είναι και τα πολιτικά κόμματα που ενδημούν. 

Κάθε λογής "σωτήρες" βρίσκουν λόγο να εκθειάζουν το "σπουδαίο έθνος" που είμαστε, αλλά ελάχιστοι βρίσκουν το χρόνο και την ενέργεια να καταστρώσουν ένα σχέδιο που θα μας βγάλει απ' τη μιζέρια που μας έριξαν οι ανεπαρκείς πολιτικοί και ο συστηματικός εθισμός μας στη βολή της σιγουράντζας μιας δουλειάς στο δημόσιο (βλέπε το "διορίζαμε κοπρίτες στο δημόσιο" που είπε ο εγγονός του δικτάτορα Πάγκαλου, και συνονόματος του Θόδωρος). Έτσι κάθε απάτη που εφευρίσκουν οι μικρόνοες των άκρων, είτε "αριστερής" μπακάλικης καθήλωσης σε σκουριασμένες ιδεοληψίες είτε ακροδεξιού πρωτογονισμού και επιστροφή στους νόμους της ζούγκλας, βρίσκει ευήκοα ώτα, αφού η ίδια η δημοκρατία φρόντισε να απομακρύνει τους πολίτες απ' την ουσία της. 

"Σπουδαίο έθνος", με πολίτες άτολμους που έχουν για όραμα να εξασφαλιστούν για πάντα εκ των προτέρων δεν υπάρχει. Τα σπουδαία έθνη αποτελούνται από πολίτες και πολιτικούς που τολμούν να πρωτοτυπήσουν, τολμούν να αγωνιστούν και να ανταγωνιστούν, και γι αυτό έχουν ελπίδες και να νικήσουν. Εδώ ευδοκιμεί η πορδολογία που "σκίζει τα μνημόνια" καθ' εκάστην, ο ένας αρχίζοντας έναν ανεγκέφαλο "αντιμνημονιακό αγώνα" (λέγε με Σαμαρά) κι ο άλλος κάνοντας σημαία του τις "αυταπάτες" της παιδικής του ονείρωξης (χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει). Που αντί να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας, σκαρφίζονται "success stories" ο ένας και "νταούλια με πεντοζάλη" ο άλλος, για να κρύψουν την πραγματική τους ένδεια σε προτάσεις και λύσεις. Εν τω μεταξύ, το γόνα βούλιαξε στη λάσπη, και το "ομπρός βοηθάτε" δεν βρίσκει σχεδόν κανέναν που να θέλει να πειστεί. 

Αυτό είναι το σπουδαίο έθνος μας. Με πολιτικούς εν σπουδή να κυβερνήσουν κι ας είναι ανέτοιμοι κι ακατάλληλοι. Σύγχρονοι Αλκιβιάδηδες της καταστροφής».
 
Πηγή: tanea.gr/news

Σημείωση: Εξυπακούεται ότι όσα τονίζει ο παραπάνω αναγνώστης (που πάντως ξεχνά να σημειώσει ότι όλοι αυτοί οι δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες στους οποίους αναφέρεται είναι επιλογές του ελληνικού λαού), απηχούν τις προσωπικές του απόψεις και όχι κατ' ανάγκη εκείνες του blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου