19 Μαΐου 2017

Σκίτσα: Η Γραβάτα του Τσίπρα Έρχεται!

«Τα νέα είναι τόσο θετικά που δυσκολεύομαι να τα πιστέψω... Είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Θα με αναγκάσουν να φορέσω και γραβάτα», είπε προχθες ο πρωθυπουργός, αναφέρόμενος στην προσδοκόμενη ρύθμιση του χρέους. Το θέμα από τη σκοπία των γελοιογράφων σε 6 σκίτσα: 
Επάνω αριστερά σκίτσο (η Ρύθμιση Έρχεται!) του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή. 

Υπενθυμίζεται ότι, όταν ο κ. Τσίπρας είχε ερωτηθεί, πριν από τις πρώτες εκλογές του 2015, αν θα φορέσει γραβάτα, είχε απαντήσει ότι αυτό θα γίνει όταν επιτύχει τη μείωση του χρέους.
 
Πες πως είναι Γραβάτα! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα:

Για τη ρύθμιση της ... Γραβάτας! Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή:

"Μας ζώσανε τα μαύρα φίδια" και ο Τσίπρας ψάχνει για ...Γραβάτα! Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη 

Η Γραβάτα! σε σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου:

Αλλά και ο άνεργος Έλλην είναι ...αίσιόδοξος! Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr: 

Όμως σήμερα, με αφορμή την ψήφιση του νέου μνημονίου, η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφερόμενη στον Τσίπρα σχολιάζει: «Η απουσία της γραβάτας είναι το τελευταίο εναπομείναν κοινό στοιχείο του σημερινού Τσίπρα και του Τσίπρα του παρελθόντος. Μπορεί να πει κανείς, όπως το κάνουν πολλοί απογοητευμένοι οπαδοί του, ότι πρόδωσε τα πιστεύω του».

Και σε άλλο σημείο η FAZαναφέρει: «Ο Τσίπρας του 2012, ο οποίος ήθελε να νικήσει το "Μερκελισμό" και να καταγγείλει μονομερώς όλες τις συμφωνίες της Αθήνας με τους πιστωτές, αποτελεί παρελθόν. Δεν υπάρχει πια όμως ούτε ο Τσίπρας του 2015, ο οποίος μετά τη νίκη του το 2015 είχε υποσχεθεί ότι τερματίζεται άμεση η πολιτική της λιτότητας». 

Μιλάμε λοιπόν πια για έναν άλλο Τσίπρα από εκείνον που ψήφισε το 2015 ο λαός...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου