17 Μαΐου 2017

«Support» στη Βενετία

Στη Biennale της Βενετίας, στη μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση στον κόσμο 

Η Βενετία είναι η πόλη όπου όλα μπορούν να συμβούν! Ακόμη και να αναδυθούν ξαφνικά από το νερό δυο γιγάντια χέρια και να αρχίσουν να στηρίζουν το ξενοδοχείο Ca' Sagredo στο Canal Grande, κοντά στη γέφυρα του Rialto!

Τα χέρια που φτάνουν σε ύψος εννιά μέτρα, είναι ένα γλυπτό έργο με τίτλο: “Support” του καταξιωμένου καλλιτέχνη Lorenzo Quinn [γιος του γνωστού ηθοποιού Antony Quinn] που εγκαταστάθηκε για την Biennale του 2017 και θα παραμείνει στη Βενετία από τις 13 Μαΐου έως και τις 26 Νοεμβρίου. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το ξενοδοχείο θα φιλοξενεί επιπλέον στο εσωτερικό του, μερικά από τα πιο διάσημα έργα του Lorenzo Quinn όπως: The Four Loves [I Quattro Amori], Love [Amore], Leap of Faith [Atto di Fete] και άλλα.


Το έργο έχει ξεκάθαρα συμβολικό χαρακτήρα. Σε μια πόλη που βυθίζεται κάθε χρόνο και απειλείται από την κλιματική αλλαγή περισσότερο από κάθε άλλη, τα χέρια [«εργαλεία» που μπορούν να δημιουργήσουν αλλά και να καταστρέψουν] έρχονται να στηρίξουν το εμβληματικό κτίριο , σύμβολο κι αυτό της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Τα χέρια έρχονται να σώσουν την αρχοντιά, την αισθητική, την ιστορία, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Βενετίας, με αυτή τη γενναιόδωρη χειρονομία [υπο]στήριξης.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης ανέβασε μια ανάρτηση στη σελίδα του Facebook: «Πόσο χαρούμενος που μπορώ να πω ότι η αποστολή εξετελέσθη! Το έργο Support στη Βενετία δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει την πόλη που απειλείται από την κλιματική αλλαγή. Ελπίζω η τέχνη μου να στρέψει το ενδιαφέρον στην παγκόσμια καταστροφή του περιβάλλοντος...» 


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης βάζει το χέρι του στη Βενετία... Πριν από τέσσερα χρόνια είχε εγκαταστήσει άλλη μία installation με τίτλο: “This is not a Game” στο πλαίσιο της Biennale 2011, με σαφές αντιπολεμικό μήνυμα.

Πηγή: tvxs.gr

Σχετικές αναρτήσεις μας:
Στη Βενετία που κινδυνεύει!
Εγκαινιάζεται η Μπιενάλε στη Βενετία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου