29 Μαΐου 2017

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 16 μονάδων για ΝΔ

Προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη σφυγμομέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, από 7,5% σημειώνουν ΧΑ
και ΚΚΕ, 5,5% καταγράφει η ΔΗΣΥ, 2,5% η Ένωση Κεντρώων, 2% οι ΑΝΕΛ, 1,5% Το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας, 1% καταγράφουν η Ελληνική Λύση και η ΛΑΕ, 4,5% άλλο κόμμα ενώ 14,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 69% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο κόμμα προκρίνει το 2% των ερωτώμενων ενώ 16,5% δηλώνει δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Οσον αφορά την πρόσφατη δέσμη μέτρων που πέρασε από τη Βουλή, το 40% θεωρεί ότι είναι τα πιο επώδυνο από τα μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, το 24% απαντά ότι όλα ήταν το ίδιο βαριά, το 17,5% θεωρεί ότι πιο επώδυνα ήταν τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου, το 13,5% ότι τα πιο σκληρά μέτρα ήταν της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ 5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ψήφισε τέταρτο μνημόνιο ή τα νέα μέτρα μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση το 78% δηλώνει ότι πρόκειται για νέο μνημόνιο, 12% απαντά ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ενώ το 10% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Το 61% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τα μέτρα τέταρτο μνημόνιο, 23,5% εκτιμά ότι μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση ενώ 15,5% δηλώνουν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Αναφορικά με τα αντίμετρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, το 79,5% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, 10% απαντά ότι δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον και 10,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 65% δηλώνει ότι είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, 21% ότι δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον, ενώ 14% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος, το 73,5% των ερωτώμενων εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική, 19% θεωρεί ότι διαπραγμάτευση είναι αποτελεσματική ενώ 7,5% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Όσον αφορά τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο, 35,5% δηλώνει δυσαρεστημένο αλλά πιστεύει ότι δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, 5% δηλώνει ευχαριστημένο και 2,5% απαντά δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 42% των ερωτηθέντων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις δηλώνουν ότι είναι δυσαρεστημένοι, πιστεύοντας παράλληλα ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, ενώ το 45,5% των ερωτώμενων δηλώνουν δυσαρεστημένοι, αλλά εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές. Μόνο 10,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ευχαριστημένοι από το κυβερνητικό έργο. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ δηλώνει το 2% των ερωτώμενων.

Πηγές skai.gr και kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου