17 Μαΐου 2017

Χάκερς υπέκλεψαν τους επόμενους «Πειρατές της Καραϊβικής» και ζητούν λύτρα

Xάκερς ζητούν λύτρα από τη Disney για να μη διαρρεύσει στο Διαδίκτυο η ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ» που πρόκειται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Συγκεκριμένα, οι χάκερς φέρεται να έχουν κλέψει την ταινία και απειλούν να διαθέσουν στο Διαδίκτυο πρώτα τον πρόλογο και στη συνέχεια ολόκληρη την ταινία σε τμήματα 20 λεπτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπομπ Άιγκερ είπε σε εργαζόμενους στο ABC, του τηλεοπτικού δικτύου που ανήκει στη Disney ότι χάκερς ισχυρίζονται ότι υπέκλεψαν την ταινία και ότι απειλούν να τη διοχετεύσουν τμηματικά στο Διαδίκτυο, εάν δεν τους καταβληθούν λύτρα «ένα τεράστιο χρηματικό ποσό» σε bitcoin.

Ο Μπομπ Άιγκερ δεν ανέφερε ποια είναι η ταινία που υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους χάκερς, ωστόσο το Deadline μετέδωσε επικαλούμενο πηγές ότι πρόκειται για την ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ».

Στο Twitter σεναριογράφοι και δημοσιογράφοι έκαναν εικασίες ότι μπορεί να έχει υποκλαπεί και η επόμενη ταινία της σειράς Star Wars «The Last Jedi» που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα στούντιο του Χόλιγουντ γίνονται στόχος κυβερνοεγκληματιών. Τον περασμένο μήνα χάκερς διοχέτευσαν στο Διαδίκτυο 10 επεισόδια του πέμπτου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς «Orange is the New Black», μετά την άρνηση του δικτύου Netflix να πληρώσει λύτρα.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου