17 Μαΐου 2017

Handelsblatt: «Η Αθήνα εξετάζει επιστροφή στις αγορές»

Σε άρθρο με τίτλο «Η Αθήνα εξετάζει επιστροφή στις αγορές» η εφημερίδα Handelsblatt επισημαίνει: «Η Ελλάδα θέλει να τολμήσει την επιστροφή στις κεφαλαιαγορές. Προϋπόθεση είναι ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ευρωπαίοι δανειστές και ΔΝΤ έχουν ωστόσο διαφορετικές απόψεις στο ζήτημα». 

Η οικονομική εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες του πρακτορείου Reuters γράφει: «Η επιστροφή στις αγορές θα γίνει το νωρίτερο τον Ιούλιο αναφέρουν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι. (…) Για την δημοπρασία υπάρχουν σχέδια για ένα πενταετές ομόλογο, με το οποίο να εισρεύσουν στα ταμεία του δημοσίου περίπου 3 δις. Στόχος είναι να εξεταστεί το ενδιαφέρον των επενδυτών για ελληνικά ομόλογα πριν ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα μέσα του 2018. (…) 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με διαπραγματευτικούς κύκλους, το βράδυ της Δευτέρας δεν υπήρξε προσέγγιση ευρωπαίων δανειστών και ΔΝΤ. Για το λόγο αυτό θα γίνει προσπάθεια για γεφύρωση των διαφορών σε ανώτερο επίπεδο, δηλώνει άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα», καταλήγει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σύμφωνα με όσα μετεδίδει η Deutsche Welle

Spiegel: «Τα συνδικάτα παραλύουν την Ελλάδα» 

Σε άρθρο που επιγράφεται «Τα συνδικάτα "παραλύουν" την Ελλάδα» το Spiegel Online σημειώνει αναδημοσιεύοντας πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων: «Περικοπές στις συντάξεις και νέοι φόροι. Υπό την πίεση των δανειστών η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να περάσει από τη Βουλή νέο πακέτο λιτότητας. Όμως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιστέκονται. (…) Oι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Τρίτη με την 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Παράλληλα σε ραδιόφωνο και τηλεόραση δεν μεταδίδονταν δελτία ειδήσεων. Οι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία. Σε Αιγαίο και Ιόνιο δεν έγινε κανένα δρομολόγιο πλοίων. Νησιά χωρίς αεροδρόμια αποκόπηκαν από τον έξω κόσμο». 

Πηγή: Deutsche Welle






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου