12 Μαΐου 2017

Foreign Office: Εφικτή η λύση στην Κύπρο

Η βρετανική κυβέρνηση χαιρετίζει την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των ηγετών στην Κύπρο με στόχο την επανένωση του νησιού και εξακολουθεί να θεωρεί μία συμφωνία εφικτή, δηλώνει αξιωματούχος του Foreign Office, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στον "Φιλελεύθερο". Ειδικότερα:

Απαντώντας σε επιστολή που είχαν απευθύνει μέλη της κυπριακής παροικίας στην Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι τον περασμένο μήνα, η αξιωματούχος του Τμήματος Ανατολικής Μεσογείου του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Η κυβέρνηση καλωσορίζει την επανέναρξη των συνομιλιών λύσης στην Κύπρο στις 11 Απριλίου και συμφωνεί ότι υπάρχει ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για να επανενωθεί το νησί».

Η επιστολή προσθέτει ότι η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να ενθαρρύνει όλες τις πλευρές να εμπλακούν σε «θετική και ευέλικτη» συζήτηση όλων των θεμάτων που συνδέονται με μια λύση, με την έμφαση «σε πρακτικές λύσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα και την ασφάλεια αμφότερων των κοινοτήτων» σε μια μελλοντικά επανενωμένη Κύπρο.

«Πιστεύουμε ότι με συνεχιζόμενη δέσμευση και πολιτική βούληση μια συμφωνία είναι εφικτή», καταλήγει η επιστολή της αξιωματούχου του Foreign Office.

Σημειώνεται πως η επιστολή των Κυπρίων της Βρετανίας υπογράμμιζε ότι: «Υπάρχει τώρα ένα παράθυρο ευκαιρίας να επανενωθεί το νησί της θεάς Αφροδίτης και προτρέπουμε τη βρετανική κυβέρνησή μας να εντείνει τις προσπάθειές της και την επιρροή της για μια λειτουργική και ειρηνική λύση χωρίς εγγυήσεις και χωρίς ξένα στρατεύματα. Οι ανάγκες του 2017 δεν είναι οι ίδιες με τις ανάγκες του 1959. Τα Ηνωμένα Έθνη μπορούν να είναι o εγγυοδότης της Κύπρου».

Πηγή: 
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου